Artikeldatabank - Thema: 'Beroepskosten' - Trefwoord: 'Aftrekbaarheid'

 
Optimaliseer de doorrekening van restaurant- en autokosten Publicatiedatum: 25.06.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Restaurant- en representatiekosten
Zowel restaurantkosten als autokosten zijn fiscaal beperkt aftrekbaar. Kunt u de fiscale kost beperken indien u deze kosten doorfactureert aan uw klanten? Bij wie wordt dan de aftrek beperkt? En wat zijn de spelregels?
Meer
Wat bewijzen voor aftrek van restaurant- en autokosten? Publicatiedatum: 25.06.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Restaurant- en representatiekosten
Restaurant- en autokosten die uw vennootschap ten laste neemt en voor haar (beperkt) aftrekbaar zijn, krijgen bij een belastingcontrole meestal bijzondere aandacht. Wat moet u/uw boekhouder dan kunnen bewijzen voor de aftrek en hoe zit dat voor forfaitaire dag- en kilometervergoedingen?
Meer
Thuisbureau op kosten van uw BV(BA)? Publicatiedatum: 11.06.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Door het coronavirus heeft u de afgelopen weken van thuis uit gewerkt. U bent van plan om dat in de toekomst nog te doen. Uw thuisbureau heeft echter een opknapbeurt nodig. Mag uw BV(BA) die kosten dragen?
Meer
Uw VAPZ in tijden van corona Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Door de coronacrisis zal de omzet van uw BV(BA) lager zijn dan verwacht. Om de financiële impact te beperken, heeft u uw loon laten zakken. Doordat u minder netto heeft denkt u eraan om de premie voor uw vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) dit jaar niet te betalen. Kan dat? En hoe zit dat fiscaal?
Meer
Geen corona-uitstel voor fiscale fiches 281.50! Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Fiches
U moet ook dit jaar weer fiches 281.50 opmaken voor vergoedingen die u in 2019 aan ‘derden’ betaald heeft. Voor wie moet u zo’n fiche opstellen? Wat zijn de mogelijke sancties als u of uw boekhouder de fiches niet opmaakt?
Meer
Welke CO2 -uitstoot gebruiken in 2020 en vanaf 2021? Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Voor de fiscaliteit van beroepsmatig gebruikte personenauto’s is de CO2 -uitstoot al lang een essentieel gegeven. De officiële methode om die uitstoot te meten is enkele jaren geleden gewijzigd. Wat zijn daarvan de fiscale gevolgen?
Meer
Is interest op een lening om geld uit te keren aftrekbaar? Publicatiedatum: 30.04.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een vennootschap financierde haar kapitaalvermindering en een dividenduitkering in geld met een lening. Volgens de fiscus en de rechters in het hof van beroep was de interest op de lening niet aftrekbaar. Vond het Hof van Cassatie dat ook?
Meer
Tablets schenken aan scholen of zorginstellingen? Publicatiedatum: 30.04.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
U overweegt om in het kader van de coronacrisis tablets of andere computers van uw bedrijf te schenken aan een school, een WZC of een ziekenhuis. Hoe zit dat dan met de btw en de belastingen?
Meer
Corona en waardeverminderingen op vorderingen Publicatiedatum: 17.04.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Fiches
De fiscus heeft een circulaire uitgebracht over de gevolgen van de coronacrisis voor de fiscale vrijstelling van waardeverminderingen op handelsvorderingen. Welke voorwaarden gelden er voor de vrijstelling van zulke waardeverminderingen en wat staat er daarover in de circulaire?
Meer
Wanneer zijn de kosten van een jacht aftrekbaar? Publicatiedatum: 24.03.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een vennootschap koopt een zeiljacht en neemt de afschrijvingen en andere kosten ervan in aftrek. De fiscus verwerpt de kosten omdat de bijzondere voorwaarden voor de aftrek van kosten van een jacht niet vervuld zouden zijn. Wat zijn die voorwaarden en was de rechter het met de fiscus eens?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator