Artikeldatabank - Thema: 'Beroepskosten' - Trefwoord: 'Aftrekbaarheid'

 
Hoe moet u kosten van woon-werkverkeer bewijzen? Publicatiedatum: 17.04.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een Belg die in Utrecht werkt, brengt van zijn loon kosten van vier woon-werkverplaatsingen per week in aftrek. De fiscus weigert de aftrek van de helft van de kosten wegens gebrek aan bewijs. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Beroepskosten voor jaar X, dus ook voor jaar X+1? Publicatiedatum: 03.04.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Twee bedrijfsleiders brengen voor 2014 en 2015 in hun aangifte personenbelasting werkelijke beroepskosten in. De fiscus aanvaardt voor die jaren een gedeeltelijke aftrek, maar weigert die voor 2016, omdat voor dat jaar het beroepsmatig karakter van de kosten niet zou zijn aangetoond. Wat zei de rechter hierover?
Meer
Hoeveel fietsvergoeding voor uw woon-werkverkeer in 2024? Publicatiedatum: 03.04.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Als u of uw werknemer van thuis naar de vaste werkplaats fietst, dan kan uw vennootschap daarvoor een belastingvrije fietsvergoeding toekennen...
Meer
Een huwelijks- of communiegeschenk voor een beroepsmatige relatie op kosten van uw vennootschap? Publicatiedatum: 03.04.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Relatiegeschenken
Moet u naar een feest (bv. een huwelijk, communie of babyborrel) van een beroepsmatige relatie (bv. van een klant, uw verzekeraar, uw accountant, enz.), dan denkt u er misschien aan om het cadeau in de kosten van uw vennootschap te steken. Is dat een goed idee en waarmee moet u dan rekening houden?
Meer
Hoeveel buitenlandse dagvergoeding kan uw vennootschap u uitkeren en wat moet u hiervoor kunnen bewijzen? Publicatiedatum: 06.03.2024
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Onkostenvergoeding
Gaat u beroepsmatig naar het buitenland, dan mag u onder bepaalde voorwaarden een zgn. forfaitaire dagvergoeding opnemen uit uw vennootschap. Hoeveel bedraagt die vergoeding? En hoe zorgt u ervoor dat de fiscus u privé niet belast op die vergoeding of de aftrek ervan bij uw vennootschap niet in vraag stelt?
Meer
Welk deel van de prijs van een pand slaat op de grond? Publicatiedatum: 08.02.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een vennootschap die eigenaar is van enkele appartementen aan de kust, krijgt een belastingcontrole. De controleur belast zgn. afschrijvingsexcedenten, omdat volgens hem de waarde van het grondaandeel in de gebouwen is onderschat. Hoe zit dat en wat vond de rechter daarvan?
Meer
Fiches 281.10/20: Check de vermelding van onkostenvergoedingen van 2023! Publicatiedatum: 25.01.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Restaurant- en representatiekosten
Sinds 2022 bestaat er een verruimde ficheplicht i.v.m. terugbetalingen aan werknemers en bedrijfsleiders van zgn. kosten eigen aan de werkgever. Die aangifte moet uiterlijk op 29.02.2024 gebeuren via de fiche 281.10 of 281.20. Check dus nu en stuur eventueel nog snel bij!
Meer
Wanneer kan de fiscus het resultaat op nul zetten? Publicatiedatum: 25.01.2024
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een belastingplichtige geeft voor een activiteit in bijberoep een fiscaal verlies aan. De fiscus zet het resultaat op nul omdat de boekhouding van die activiteit niet bewijskrachtig zou zijn. Wat vond het Hof van Cassatie daarvan?
Meer
Borgstelling voor verbonden vennootschap aftrekbaar? Publicatiedatum: 13.12.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een bestuurder van een managementvennootschap stelt zich borg voor twee verbonden vennootschappen waaruit hij geen loon ontvangt. Wanneer die failliet gaan, betaalt hij als borg hun kredieten terug. Zijn die betalingen aftrekbaar als beroepskosten van zijn loon uit de managementvennootschap?
Meer
Hoe verworpen uitgaven autokosten beperken om minder vennootschapsbelasting te betalen? Publicatiedatum: 29.11.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Omdat de laatste voorafbetaling op 20.12.2023 valt, heeft uw accountant onlangs een prognose gemaakt van uw belastbare winst. Daaruit blijkt dat een groot deel van die belastbare winst te wijten is aan verworpen autokosten. Hij stelt voor om voortaan (een deel van die) beperkt aftrekbare uitgaven door te rekenen aan uw klant. U zou daardoor (veel) minder belastingen betalen. Hoe zit dat precies?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 17.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator