Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 24, nummer 05

 
Maximaliseer nu uw fiscale aftrek voor pensioenopbouw! Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Varia
U kunt via de personenbelasting drie fiscale aftrekken genieten voor de opbouw van uw privépensioen, nl. pensioensparen, langetermijnsparen en (S)VAPZ. Hoeveel bedraagt het fiscaal voordeel? En hoe kunt u dat maximaliseren?
Meer
Meerwaardebelasting op aandelen: hoe anticiperen? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
In de vennootschapsbelasting zijn meerwaarden op aandelen veelal vrij van belasting. Het zomerakkoord verstrengt echter de vrijstellingsregeling, waardoor het nuttig kan zijn uw beleggingsportefeuille te herschikken. Hoe zit dat precies?
Meer
Immateriële activa verkopen aan uw vennootschap? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Varia
Een vennootschap boekt een bedrag van € 20.000 als immateriële vaste activa (IVA), met als tegenpost een tegoed op de rekening-courant (rc) van de zaakvoerder. Volgens de fiscus is die € 20.000 belastbaar als loon. Heeft hij gelijk?
Meer
Loont de afkoop van studiejaren wel? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Varia
Loont de afkoop van studiejaren wel?..Wat brengt het op? Voor een alleenstaande brengt elk afgekocht studiejaar jaarlijks € 266,66 extra brutopensioen op. Voor een gezin is dat € 333,33. Interessant? Indien u tegen een marginaal tarief van 50% uw studiejaar kunt afkopen, kost u dat maar € 750. Als alleenstaande lijkt het dan dat...
Meer
Welke studiejaren kunt u nu afkopen? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Varia
Welke studiejaren kunt u nu afkopen?..Wettelijk pensioen. Sinds kort kunt u op http://www.mypension.be , naast voor de datum waarop u ten vroegste uw wettelijk pensioen kunt opnemen, ook terecht voor een projectie van hoeveel wettelijk pensioen u kunt verwachten. Deze projectie gebeurt enerzijds voor het verleden op basis van uw gekende professionele...
Meer
Wanneer staat de teller weer op nul? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Sancties
Bij niet-aangifte, onvolledige of onjuiste aangifte kan de fiscus een belastingverhoging opleggen die stijgt in geval van herhaling. Hoe stopt u de teller?
Meer
Eigen werk in onroerende staat: wat met de btw? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Btw » Btw-verplichtingen
Heeft u werken in onroerende staat uitgevoerd voor uzelf, dan moet u dat in bepaalde gevallen opnemen in uw btw-aangifte. Wanneer is dat precies het geval en wanneer niet en wat is daar recentelijk aan gewijzigd?
Meer
Zo verliest u het verlaagd tarief voor boekjaar 2017 niet! Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank
Voor het boekjaar 2017 gelden nog de oude voorwaarden voor de verlaagde vennootschapsbelasting. We zetten die even op een rijtje met de belangrijkste aandachtspunten, zodanig dat u eventueel nu nog kunt bijsturen.
Meer
Kosten gebouw niet aftrekbaar, want huurprijs te laag? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een bvba heeft het vruchtgebruik van een gebouw waarin de zaakvoerder met zijn gezin woont en de volle eigendom van een pand dat aan de schoonmoeder verhuurd wordt. De fiscus verwerpt de kosten. Wat vond de rechter daarvan?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator