Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 23, nummer 20

 
Lager dagforfait sinds 01.09.2017? Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Beroepskosten » Varia
Lager dagforfait sinds 01.09.2017?..Nieuwe vergoedingen voor overheidspersoneel. Sinds 01.09.2017 hangt de dagvergoeding die overheidspersoneel krijgt niet meer af van het ambtenarenniveau. Voortaan bedraagt de dagvergoeding voor alle ambtenaren € 16,73 voor zover de binnenlandse dienstverplaatsing minimaal zes uur bedraagt (vroeger vijf) en...
Meer
Betaal nu een backservice, zelfs al maakt u dan verlies! Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Groepsverzekering
Binnenkort eindigt het boekjaar waarin uw vennootschap voor de laatste keer aan de ‘oude’ (hoge) belastingtarieven onderworpen wordt. Misschien het ideale moment om een backservice te plannen en eens verlies te maken?
Meer
Personeelsgeschenken optimaliseren! Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Personeel » Varia
Onder welke voorwaarden zijn personeelsgeschenken fiscaal aftrekbaar en onbelast bij uw werknemer? Kunt u de btw recupereren? Hoe zit het met de RSZ?
Meer
Alleen tijdens zomermaanden hoger dagforfait! Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Beroepskosten » Varia
Alleen tijdens zomermaanden hoger dagforfait!..Wanneer mogelijk? Kortweg, wanneer u binnen België een beroepsmatige verplaatsing doet en u daarbij minstens vijf uur, waaronder de middaguren, weg bent. Die dagvergoeding is dan een compensatie voor het feit dat u onderweg ergens iets moet eten. Zolang die vergoeding niet hoger ligt dan wat federale ambtenaren...
Meer
Bezwaar indienen voor aftrek van vergeten kosten? Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Bezwaar
Een belastingplichtige vraagt in een bezwaarschrift de aftrek van werkelijke beroepskosten waarvan hij in zijn aangifte geen melding gemaakt had. De fiscus weigert echter om die aftrek toe te staan. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Verliezen kwijt na overdracht bedrijf aan kinderen? Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank
U wilt over enkele jaren uw vennootschap verkopen of schenken aan een of meerdere kinderen. De vennootschap heeft echter nog overgedragen verliezen en die kan ze als gevolg van de overdracht kwijt zijn. Hoe kunt u dat vermijden?
Meer
Wat vindt de rechtspraak van de verhuur van cliënteel? Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Een tandarts ontvangt van zijn bvba een vergoeding voor de verhuur van cliënteel. De huur is volgens de fiscus niet belastbaar als roerend inkomen, zoals door de tandarts aangegeven is, maar als zaakvoerdersloon. Wat zei de rechter?
Meer
30.09.2017: deadline om buitenlandse btw terug te vragen Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Btw » Btw-teruggave
De in het buitenland betaalde btw is net zoals de Belgische btw aftrekbaar in zoverre deze beroepsmatig is. Even kijken hoe dit eigenlijk concreet in zijn werk gaat en waarop u zoal moet letten…
Meer
Fiscaal optimaal beleggen met uw vennootschap! Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
U heeft de afgelopen jaren de winsten van uw bvba opgepot als liquidatiereserve i.p.v. dividenden uit te keren. Hoe belegt u nu het best om het verlaagde tarief vennootschapsbelasting en de notionele interestaftrek (NI) niet te verliezen?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 26.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator