Zoekresultaat

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Kiest u voor de investeringsaftrek of notionele interestaftrek? Publicatiedatum: 16.05.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Vennootschapsbelasting
Uw boekhouder moet weldra de aangifte vennootschapsbelasting voor boekjaar 2018 indienen. Omdat uw vennootschap klein is, moet u kiezen tussen de eenmalig overdraagbare gewone investeringsaftrek (IA) van 20% en de niet-overdraagbare incrementele notionele interestaftrek (NI) van 1,246%. Wat is de beste keuze?
Meer
Fiscaal optimaal verhuren aan uw vennootschap! Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Huur
Indien u als zaakvoerder een pand of een kantoor in uw privéwoning aan uw vennootschap verhuurt, dan wordt de ‘overdreven’ huur geherkwalificeerd als beroepsinkomen. Wat is ‘overdreven’ huur en kunt u daar deels aan ontsnappen?
Meer
Tijd om uw belastingvrije reserves terug te draaien? Publicatiedatum: 17.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Beschikt uw vennootschap over belastingvrije reserves omdat ze geïnvesteerd heeft in een elektrische wagen, beveiliging of een bedrijfsfiets, dan doet u bij het afsluiten van het boekjaar er goed aan om na te gaan of u die nu het best terugdraait. Waarom?
Meer
Uw resultaat bijsturen met bestellingen in uitvoering! Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Uw boekhouder suggereert om bij de afsluiting van uw boekhouding over 2018, de bestellingen in uitvoering op een andere manier te waarderen. Waarom wil hij dat doen? En kunt u daar fiscaal uw voordeel bij halen?
Meer
Hoe raakt u van die dure rekening-courantschuld af? Publicatiedatum: 22.03.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Rekening-courant
Wie geregeld geld opneemt uit zijn vennootschap via de rekening-courant (rc), moet dat ooit terugbetalen. Vaak wordt dat echter uitgesteld, terwijl de zgn. fictieve debetinteresten elk jaar zwaarder doorwegen. Kunt u dat voor het afgelopen boekjaar nu nog rechtzetten om zo deels aan die interesten te ontsnappen?
Meer
Voordeel ‘gratis meubels’ duurder dan de meubels? Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank
Woont u ‘gratis’ in een woning van uw vennootschap, dan wordt u privé belast op een voordeel gratis woonst. Zo de woning door uw vennootschap bemeubeld werd, dan moet u dat voordeel nog eens verhogen met 2/3! Koopt u dan niet beter zelf die meubels?
Meer
Tijdige voorafbetalingen als goed voornemen voor 2019? Publicatiedatum: 25.02.2019
Artikeldatabank
De boete voor vennootschappen die niet voorafbetalen, bedraagt ook dit jaar 6,75%. Tot wanneer heeft u tijd om hieraan te ontsnappen? En wat heeft de fiscus sinds 01.01.2019 inzake voorafbetalingen (VA) gewijzigd?
Meer
Cliënteel overdragen aan uw vennootschap, of beter niet? Publicatiedatum: 07.02.2019
Artikeldatabank
Wie zijn eenmanszaak omvormt tot een vennootschap, kan het cliënteel overdragen of niet. Wat doet u fiscaal gezien eigenlijk het best sinds de hervorming van de vennootschapsbelasting?
Meer
Anticipeer nu op de verlaagde fiscale aftrek vanaf 2020! Publicatiedatum: 25.01.2019
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
De hervorming van de vennootschapsbelasting bevat nieuwe aftrekbeperkingen voor de autokosten die weliswaar pas ingaan vanaf 2020. Als u dan via uw bvba in 2019 een nieuwe auto wilt kopen, kunt u daar het best nu al op anticiperen?
Meer
Neem zeker voldoende loon op uit uw vennootschap! Publicatiedatum: 10.01.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
U heeft het afgelopen jaar minder loon opgenomen dan gewoonlijk omdat u wat cash wilde vrijmaken voor bijkomende investeringen. Volgens uw collega is dat noch voor u, noch voor uw vennootschap een goede zaak. Hoe zit dat precies?
Meer

Filter uw resultaat

U kunt uw resultaat steeds verfijnen/verruimen door het aan- en uitvinken van hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Hulpmiddelen

Voer een zoekopdracht uit om de verschillende hulpmiddelen te zien.

Thema's en trefwoorden

Geactualiseerd op: 24.05.2019
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator