Zoekresultaat

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Hoe uw fiscaal optimaal loon voor 2020 bepalen? Publicatiedatum: 20.02.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
Volgens uw collega neemt u het best zo weinig mogelijk loon op uit uw vennootschap indien u privé voldoende middelen heeft. Uw vennootschap moet nl. minder belastingen betalen dan u privé. Is dat wel helemaal juist?
Meer
Wederzijdse schenking zonder notaris tegen halve prijs? Publicatiedatum: 06.02.2020
Artikeldatabank » Erven & schenken » Schenkingsrechten
Een wederzijdse roerende schenking tussen echtgenoten is tot de helft goedkoper als u het onderhands document registreert i.p.v. naar de notaris stapt. Hoe komt dat en waarom zag het Grondwettelijk Hof daar recent geen problemen in?
Meer
Optimaliseer uw voordeel alle aard (VAA) gratis woonst Publicatiedatum: 27.01.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Voordeel van alle aard
Bij een ‘gemengd’ gebruikt pand wordt het kadastraal inkomen (ki) doorgaans op basis van de gebruikte oppervlakte opgesplitst om het VAA gratis woning te berekenen. Meestal is het echter interessanter om dat op een andere manier te doen...
Meer
Liquidatiereserve boekjaar 2014 vanaf nu uitkeerbaar tegen 5% Publicatiedatum: 09.01.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Indien uw vennootschap voor aanslagjaar (aj.) 2015 (boekjaar (bj.) 2014) een liquiditeitsreserve aangelegd heeft, dan kan zij deze sinds 01.01.2020 in principe tegen 5% uitkeren. Afhankelijk van de vennootschapsvorm moet deze uitkering wel een balans- en/of liquiditeitstest doorstaan. Hoe zit dat juist?
Meer
Voor boekjaar 2019 kiezen voor gespreide taxatie Publicatiedatum: 13.12.2019
Artikeldatabank » Investeringen » Meerwaarden
Heeft uw BV(BA) in 2019 een investering verkocht met winst die ze gespreid kan laten belasten, dan doet ze daar door de daling van de tarieven vennootschapsbelasting extra voordeel mee! Hoezo, en zit er ook een addertje onder het gras?
Meer
Welk eindejaarsfeestje laat u beter door de fiscus sponsoren? Publicatiedatum: 02.12.2019
Artikeldatabank » Personeel » Sociaal voordeel
December en januari zijn traditioneel de maanden waarin u voor uw personeelsleden een receptie of feestje houdt. Zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar en kunt u de btw recupereren? En zo ja, hoe optimaliseert u dat dan?
Meer
Is een 100% elektrische auto via uw BV(BA) fiscaal voordelig? Publicatiedatum: 15.11.2019
Artikeldatabank » Actualiteit » Bedrijfswagen
Nu het autosalon voor de deur staat, overweegt u om via uw BV(BA) een elektrische auto aan te schaffen. Uw collega zei u immers dat dit fiscaal interessant is. Is dat effectief zo? En wijzigt er niets aan het fiscaal statuut vanaf 2020?
Meer
Hoe uw fiscaal optimaal loon voor 2019 bepalen? Publicatiedatum: 04.11.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
Volgens uw collega neemt u het best zo weinig mogelijk loon op uit uw vennootschap indien u privé voldoende middelen heeft. Uw vennootschap moet nl. minder belastingen betalen dan u privé. Is dat wel helemaal juist?
Meer
Hoe maakt u de aandelen goedkoper voor uw opvolger? Publicatiedatum: 21.10.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Varia
Een van uw kinderen zal u binnenkort opvolgen door de aandelen van uw BVBA te kopen. Om de prijs te drukken zou u het geld dat uw BVBA niet nodig heeft eruit willen halen. Kunt u daarvoor gebruikmaken van het nieuwe vennootschapsrecht?
Meer
Kunt u auteursrechten opnemen uit uw eigen vennootschap? Publicatiedatum: 07.10.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
De vergoedingen voor auteursrechten genieten een fiscaal aantrekkelijk gunstregime. Om die reden werden er de voorbije jaren diverse rulings aangevraagd door bedrijfsleiders die ‘auteursrechten overdragen’ aan hun vennootschap. Kunt u ook zo’n fiscaal vriendelijke vergoeding uit uw eigen vennootschap halen?
Meer

Filter uw resultaat

U kunt uw resultaat steeds verfijnen/verruimen door het aan- en uitvinken van hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Hulpmiddelen

Voer een zoekopdracht uit om de verschillende hulpmiddelen te zien.

Thema's en trefwoorden

Geactualiseerd op: 27.02.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator