Zoekresultaat

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Beter bij uw vennootschap dan bij de bank lenen? Publicatiedatum: 09.09.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Rekening-courant
Nu de interestvoeten zo laag staan, wilt u privé een onroerend goed aankopen. Voor die aankoop moet u wel lenen. Als uw vennootschap voldoende cash heeft, kan het voordeliger zijn om bij haar te lenen dan bij de bank. Hoe zit dat?
Meer
Investeringsplannen? Zes redenen om ze NIET uit te stellen! Publicatiedatum: 26.08.2019
Artikeldatabank » Investeringen » Afschrijvingen
Vanaf aanslagjaar 2021 treedt de volgende fase van de hervorming van de vennootschapsbelasting in werking. Hierdoor is het misschien opportuun dat u sommige investeringsplannen naar voren schuift. Hoe zit dat juist?
Meer
Uw spaargeld aan uw vennootschap lenen? Publicatiedatum: 28.06.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
Uw vennootschap heeft geld nodig om uw kantoor op te frissen. Zij kan dat lenen bij de bank, maar privé heeft u ook nog een goedgevuld spaarboekje. Kunt u dat geld dan niet beter aan haar uitlenen? Waarop moet u dan letten?
Meer
Uw vervuilende auto vervangen door een 100% aftrekbare? Publicatiedatum: 17.06.2019
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
Door de hervorming van de vennootschapsbelasting zal de fiscale aftrekbaarheid van uw auto vanaf 2020 drastisch dalen. Is uw auto aan vervanging toe, dan houdt u daar dus het best rekening mee. Sommige auto’s zijn zelfs na 2019 voor 100% fiscaal aftrekbaar. Hoe zit dat juist? Waar moet u op letten?
Meer
Hoe kunt u ‘bijkomende kosten’ fiscaal optimaliseren? Publicatiedatum: 03.06.2019
Artikeldatabank » Investeringen » Afschrijvingen
Doet u een investering, dan kunt u niet alleen de prijs daarvan afschrijven, maar ook de zgn. bijkomende kosten zijn aftrekbaar. U kunt die bij de afsluiting van uw jaarrekening op verschillende manieren ‘verwerken’. Wat is het voordeligst?
Meer
Kiest u voor de investeringsaftrek of notionele interestaftrek? Publicatiedatum: 16.05.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Vennootschapsbelasting
Uw boekhouder moet weldra de aangifte vennootschapsbelasting voor boekjaar 2018 indienen. Omdat uw vennootschap klein is, moet u kiezen tussen de eenmalig overdraagbare gewone investeringsaftrek (IA) van 20% en de niet-overdraagbare incrementele notionele interestaftrek (NI) van 1,246%. Wat is de beste keuze?
Meer
Fiscaal optimaal verhuren aan uw vennootschap! Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Huur
Indien u als zaakvoerder een pand of een kantoor in uw privéwoning aan uw vennootschap verhuurt, dan wordt de ‘overdreven’ huur geherkwalificeerd als beroepsinkomen. Wat is ‘overdreven’ huur en kunt u daar deels aan ontsnappen?
Meer
Tijd om uw belastingvrije reserves terug te draaien? Publicatiedatum: 17.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Beschikt uw vennootschap over belastingvrije reserves omdat ze geïnvesteerd heeft in een elektrische wagen, beveiliging of een bedrijfsfiets, dan doet u bij het afsluiten van het boekjaar er goed aan om na te gaan of u die nu het best terugdraait. Waarom?
Meer
Uw resultaat bijsturen met bestellingen in uitvoering! Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Uw boekhouder suggereert om bij de afsluiting van uw boekhouding over 2018, de bestellingen in uitvoering op een andere manier te waarderen. Waarom wil hij dat doen? En kunt u daar fiscaal uw voordeel bij halen?
Meer
Hoe raakt u van die dure rekening-courantschuld af? Publicatiedatum: 22.03.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Rekening-courant
Wie geregeld geld opneemt uit zijn vennootschap via de rekening-courant (rc), moet dat ooit terugbetalen. Vaak wordt dat echter uitgesteld, terwijl de zgn. fictieve debetinteresten elk jaar zwaarder doorwegen. Kunt u dat voor het afgelopen boekjaar nu nog rechtzetten om zo deels aan die interesten te ontsnappen?
Meer

Filter uw resultaat

U kunt uw resultaat steeds verfijnen/verruimen door het aan- en uitvinken van hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Hulpmiddelen

Voer een zoekopdracht uit om de verschillende hulpmiddelen te zien.

Thema's en trefwoorden

Geactualiseerd op: 17.09.2019
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator