Zoekresultaat

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Optimaliseer de doorrekening van restaurant- en autokosten Publicatiedatum: 25.06.2020
Artikeldatabank » Beroepskosten » Restaurant- en representatiekosten
Zowel restaurantkosten als autokosten zijn fiscaal beperkt aftrekbaar. Kunt u de fiscale kost beperken indien u deze kosten doorfactureert aan uw klanten? Bij wie wordt dan de aftrek beperkt? En wat zijn de spelregels?
Meer
Uw vennootschap zelf financieren of via de bank? Publicatiedatum: 11.06.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
Misschien zit ook uw vennootschap wegens de coronacrisis wat krap bij kas. Om de liquiditeitsproblemen op te lossen, vraagt u zich af of u dat het best via een lening bij de bank doet of privé? U heeft namelijk nog een goedgevuld spaarboekje dat nauwelijks iets opbrengt. Kunt u dat geld dan niet beter aan haar uitlenen? En waarop moet u dan letten?
Meer
Liquidatiereserve 2014 nu het best (niet) uitkeren? Publicatiedatum: 02.06.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Indien uw vennootschap voor boekjaar 2014 een liquidatiereserve aangelegd heeft, kan zij die nu fiscaal vriendelijk tegen slechts 5% uitkeren. Is dat altijd interessant? Wat zijn de mogelijke fiscale neveneffecten?
Meer
Nog niet volledig afgeschreven auto best in 2020 verkopen? Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Bent u van plan om nu een nieuwe auto aan te schaffen met leveringsdatum begin 2021, dan verkoopt u misschien toch het best uw oude niet volledig afgeschreven auto nog in 2020. Waarom is dat zo?
Meer
Een tantième ter compensatie van uw verminderd loon? Publicatiedatum: 30.04.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Tantième
Uw boekhouder stelt voor om uw loon te verminderen zodanig dat uw cijfers door de coronacrisis niet in het rood komen te staan. Om de pijn te verzachten zou u zich volgens hem op de volgende jaarvergadering over boekjaar 2019 (voor hetzelfde bedrag) een tantième kunnen toekennen. Waarom stelt hij dat voor?
Meer
Hoe ontsnappen aan de erfbelasting? Publicatiedatum: 17.04.2020
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
De langstlevende partner geniet door de hervorming van het erfrecht het zgn. voortgezet vruchtgebruik (WTOV). Maar vaak is dat een vergiftigd geschenk omdat de langstlevende partner daarop belast wordt. Hoe kunt u dat vermijden?
Meer
Belastingvrije onkostenvergoedingen voor corona-telewerkers Publicatiedatum: 06.04.2020
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Aan werknemers die van thuis uit werken, zgn. telewerkers, kunt u forfaitaire onkostenvergoedingen betalen. Wegens de COVID-19-epidemie hebben de fiscus en de RSZ de regels voor de toekenning van die vergoedingen versoepeld. Hoe zit dat precies?
Meer
Als zelfstandige uw studiejaren fiscaal voordelig afkopen! Publicatiedatum: 24.03.2020
Artikeldatabank » Privé » Belastingvermindering
Om later een hoger pensioen te krijgen, kunt u (bepaalde) studiejaren tot 30 november 2020 afkopen tegen een gunsttarief. Daarna zal de afkoop van die jaren in principe meer kosten. Is deze afkoopmogelijkheid voor u ook interessant?
Meer
Is IPT fiscaal gezien betere spaarpot dan liquidatiereserve? Publicatiedatum: 06.03.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Sociale bijdragen
Doordat het tarief vennootschapsbelasting vanaf 2020 verder daalt, zal u netto meer naar uw liquidatiereserve kunnen boeken. Daarentegen bespaart u nu minder vennootschapsbelasting met uw IPT. Wat is dan de beste keuze?
Meer
Hoe uw fiscaal optimaal loon voor 2020 bepalen? Publicatiedatum: 20.02.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
Volgens uw collega neemt u het best zo weinig mogelijk loon op uit uw vennootschap indien u privé voldoende middelen heeft. Uw vennootschap moet nl. minder belastingen betalen dan u privé. Is dat wel helemaal juist?
Meer

Filter uw resultaat

U kunt uw resultaat steeds verfijnen/verruimen door het aan- en uitvinken van hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Hulpmiddelen

Voer een zoekopdracht uit om de verschillende hulpmiddelen te zien.

Thema's en trefwoorden

Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator