Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 27, nummer 16

 
Hoe dividenden van 2020 optimaliseren? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Hoe dividenden van 2020 optimaliseren?..Even opfrissen. Voor dividenden die u in 2020 ontvangen heeft, kunt u tot € 800 aan brutodividend vrijstellen. U moet de terugbetaling van de ingehouden roerende voorheffing (rv) op die dividenden wel zelf aanvragen en de nodige bewijsstukken bewaren voor een eventuele controle door de belastingdienst....
Meer
Verliezen van een bijberoep niet aftrekbaar? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Een tandarts exploiteert in bijberoep een manege, waarvan de kosten hoger zijn dan de opbrengsten. De fiscus verwerpt de verliezen, omdat de kosten overdreven zouden zijn. Kreeg hij gelijk van de rechter?
Meer
Aandelen overnemen met uw vennootschap? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
Een abonnee overweegt om met zijn BV, de helft van de aandelen van een NV over te nemen. Hij vraagt zich af wat dan de fiscale gevolgen zijn, in het bijzonder inzake het verlaagde tarief in de vennootschapsbelasting, de aanleg en uitkering van liquidatiereserves en de belasting op dividenden. Even kijken…
Meer
Regering vergroent autofiscaliteit vanaf 01.07.2023! Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Tegen 2026 zal de autofiscaliteit, weliswaar in verschillende fases, grondig wijzigen! Hoe zit dat dan met de aftrekbaarheid van uw huidige wagen? En met wat moet u rekening houden indien u zich een nieuwe auto wilt aanschaffen?
Meer
Federale belastingvermindering bij huur! Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Actualiteit » Belastingen
Verhuurders die fiscaal voordelig huur kwijtschelden aan ondernemers die hun zaak verplicht moesten sluiten omwille van corona, moeten hiervoor een overeenkomst opstellen. Hoe doet u dat dan?
Meer
6% of 21% btw op de plaatsing van kasten? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Btw » 6%
Een vrouw laat kasten op maat maken. De aannemer factureert met 21% btw. Volgens de vrouw moest dat met 6% zijn, omdat het zou gaan om een onroerend gemaakte kast in een woning van meer dan tien jaar oud. Wat besliste de rechter?
Meer
Goedkoper lenen bij uw vennootschap dan bij de bank? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
U heeft privé bv. € 25.000 nodig (maar dat heeft u niet ‘liggen’). U kunt dat bedrag lenen bij de bank, maar dat is duur. Kunt u niet goedkoper lenen bij uw vennootschap, die dat bedrag wel ‘op overschot’ heeft? Hoe doet u dat optimaal?
Meer
Wat moet u in 2021 zeker aan uw boekhouder bezorgen? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Het nieuwe formulier voor uw privébelastingaangifte is bekendgemaakt en het wordt er niet eenvoudiger op door extra codes. Wat moet u dan zeker aan uw boekhouder geven, opdat hij uw privéaangifte van 2021 correct kan invullen?
Meer
Lijst fakehybrides geactualiseerd! Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
Lijst fakehybrides geactualiseerd!..Fakehybrides? Dat is de benaming voor sommige hybrideauto’s waarvoor een afwijkende fiscale regeling geldt. Meer bepaald gaat het om plug-inhybrides, aangeschaft sinds 1 januari 2018, die een te lichte batterijcapaciteit (
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (13)
Geactualiseerd op: 16.06.2021
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator