Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingen: Jaargang 25, nummer 14

 
Tax-on-web vanaf nu beschikbaar! Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Sinds 2 mei is Tax-on-web weer beschikbaar via MyMinfin. U kunt dus vanaf nu uw belastingaangifte voor inkomstenjaar 2018 indienen. Wat is de deadline?
Meer
Hoeveel inkomsten mag uw kind hebben om ten laste te zijn? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Privé » Personen ten laste
Uw kinderen kunnen maar ten laste zijn als hun zgn. nettobestaansmiddelen onder een bepaalde grens blijven. Wat wordt dan eigenlijk allemaal beschouwd als bestaansmiddelen en hoe berekent u of de grens overschreden is?
Meer
Hoe moet uw vennootschap ‘eigen werk’ boeken? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Boekhouding
Een vennootschap laat een gebouw zetten, deels door de zaakvoerder en personeelsleden. Voor de aanschaffingswaarde in de boekhouding wordt enkel rekening gehouden met de kosten van de aannemers en de materialen. De fiscus belast het ‘eigen werk’ als een onderschatting van het actief. Terecht?
Meer
Kan de fiscus voortaan tien jaar teruggaan in de tijd? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Belastingcontrole
Een wet van 11.02.2019 heeft een nieuwe buitengewone fiscale onderzoeks- en aanslagtermijn ingevoerd van 10 jaar. Onder welke voorwaarden kan de fiscus daarvan gebruikmaken, welke andere buitengewone termijnen zijn er nog en wat is eigenlijk de gewone onderzoeks- en aanslagtermijn?
Meer
Vanaf wanneer kunt u uw IPT opnemen tegen 10%? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Groepsverzekering
Opdat uw extralegaal pensioenkapitaal ‘maar’ tegen 10% belast zou worden, moet u tot uw wettelijke pensioenleeftijd actief blijven. Wat is uw wettelijke pensioenleeftijd? En wat is ‘actief blijven’?
Meer
Buitenlands pand, wat met het verleden? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Buitenlands pand, wat met het verleden?..Even herhalen... In een vorig nummer hebben we u verteld wat u voor een pand in het buitenland moet vermelden in uw belastingaangifte voor inkomstenjaar 2018. Een abonnee vroeg zich af of hij ook nog iets kan veranderen aan zijn aangiftes voor 2017 en de jaren ervoor, waarvoor hij nog een hogere huurwaarde of -prijs...
Meer
Inbreng van bouwgrond aan 0% of 10%? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Vastgoed » Opstal
Inbreng van bouwgrond aan 0% of 10%?..Bouwgrond inbrengen. Heel wat ondernemers hebben nog een opstalconstructie lopen. De bouwgrond staat dan op privénaam van de ondernemer en het gebouw erop via een recht van opstal op zijn vennootschap. Maar stel dat de ondernemer de bouwgrond (waarop zijn huis staat) in het kader van zijn successieplanning wil...
Meer
Fiscaal optimaal verhuren aan uw vennootschap! Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Huur
Indien u als zaakvoerder een pand of een kantoor in uw privéwoning aan uw vennootschap verhuurt, dan wordt de ‘overdreven’ huur geherkwalificeerd als beroepsinkomen. Wat is ‘overdreven’ huur en kunt u daar deels aan ontsnappen?
Meer
Is winst uit een vastgoedproject een beroepsinkomen? Publicatiedatum: 03.05.2019
Artikeldatabank » Vastgoed » Meerwaarden
De zaakvoerder van een bouwfirma koopt in 2009 privé een grond en laat daarop door zijn vennootschap appartementen zetten die hij eind 2010 verkoopt. Volgens de fiscus is de winst belastbaar als beroepsinkomen. Wat zei de rechter hierover?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 24.05.2019
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator