Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingen: Jaargang 25, nummer 12

 
Uw resultaat bijsturen met bestellingen in uitvoering! Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Uw boekhouder suggereert om bij de afsluiting van uw boekhouding over 2018, de bestellingen in uitvoering op een andere manier te waarderen. Waarom wil hij dat doen? En kunt u daar fiscaal uw voordeel bij halen?
Meer
Receptiekosten op een opendeurdag, wat zegt Cassatie? Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Receptiekosten zijn volgens de wet maar voor 50% aftrekbaar. Zowel de minister, de Rulingdienst als meerdere rechters hebben recent geoordeeld dat die aftrekbeperking niet geldt voor recepties op een zgn. publiciteitsevenement. Heeft het Hof van Cassatie zich op 22.02.2019 bij dit standpunt aangesloten?
Meer
Uw sponsoruitgaven zijn aftrekbaar! Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Zoals de meeste vrije beroepers sponsort ook u de lokale sportclub, de jeugdbeweging, populaire evenementen, ... Kan de fiscus de kosten van dergelijke ‘generositeiten’ zomaar verwerpen? Een recent arrest verduidelijkt.
Meer
Uitbreidingswerken aan een pand in vruchtgebruik Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vastgoed » Vruchtgebruik
U heeft jaren geleden met uw vennootschap een bedrijfspand gesplitst aangekocht. Nu wilt u het pand uitbreiden met ruimtes die volledig voor de activiteiten van de vennootschap gebruikt zouden worden. Zijn de uitbreidingswerken fiscaal aftrekbaar voor uw vennootschap? Wordt u privé belast op een voordeel?
Meer
Gezinswoning ‘inclusief inboedel’? Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
Gezinswoning ‘inclusief inboedel’?..Gezinswoning. De gezinswoning is de plaats waar het gezin woont en het centrum van zijn belangen heeft. Omwille van het belang van de gezinswoning heeft de wetgever een speciaal statuut uitgewerkt. De gezinswoning geniet immers juridisch een specifieke bescherming én fiscaal wordt de gezinswoning vrijgesteld...
Meer
Niet akkoord met VAA, dus geheim commissieloon? Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Auto via vennootschap
Een vennootschap koopt een dure sportwagen. Omdat daarvoor geen voordeel alle aard (VAA) aangegeven werd, past de fiscus de aanslag geheime commissielonen toe. De vennootschap stelt dat er geen VAA is en dat de aanslag bovendien sowieso niet toegepast kan worden, omdat de vermeende genieter van het VAA ondubbelzinnig geïdentificeerd is. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Denk nu aan uw belastingvrij dividend! Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Om het slapend geld op spaardeposito’s actief te laten investeren in bedrijven, voorziet de Programmawet van 25.12.2017 in een vrijstelling van belasting op € 800 (inkomstenjaar 2019) aan dividenden. Hoe zit dat juist?
Meer
Hoeveel vennootschapsbijdrage betalen? Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Vennootschap » Boekjaar
Hoeveel vennootschapsbijdrage betalen?..Vennootschapsbijdrage. Binnenkort krijgt u weer een uitnodiging om uw vennootschapsbijdrage te betalen (vervaldag 30 juni). Kleine vennootschappen betalen € 347,50 en grote vennootschappen € 868. Balanstotaal als grensbedrag. In tegenstelling tot veel andere fiscale regels waarvoor art. 15...
Meer
Te veel betaalde belasting op uw woning recupereren? Publicatiedatum: 08.04.2019
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Woning via vennootschap
Woont u gratis in (een deel van) een woning van uw vennootschap, dan werd u op dit voordeel de voorbije jaren te zwaar belast. Voor hoeveel jaren kunt u de te veel betaalde belastingen terugvragen? Een recent vonnis verduidelijkt.
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 23.04.2019
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator