Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 25, nummer 04

 
Nog snel naar de fietsenwinkel? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Investeringen » Varia
De tijd dringt voor de 120%-aftrek. Voor welke kosten kunt u de verhoogde aftrek nog toepassen? En moet u dan nog snel gaan shoppen?
Meer
Hoe een kadastraal uittreksel aanvragen? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Vastgoed » Varia
Hoe een kadastraal uittreksel aanvragen?..Papieren versie. Bij de verkoop van een onroerend goed heeft u een kadastraal uittreksel nodig. U kunt dat bekomen door een aanvraagformulier in te vullen dat u via deze link kunt downloaden: https://financien.belgium.be/sites/default/files/20170614_Demande_extrait_papier_nl.pdf . Na betaling van € 20...
Meer
Vernietiging of kwijtschelding van btw-boetes Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Btw-controle
Een handelaar heeft niet al zijn ontvangsten aangegeven. Wanneer dat bij een btw-controle aan het licht komt, is hij bereid de ontdoken btw te betalen, maar de boete niet, omdat die niet gemotiveerd zou zijn. Kreeg hij gelijk van de rechter?
Meer
DAC 6: meldingsplicht grensoverschrijdende constructies Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Internationaal » Internationale constructies
Op 05.06.2018 werd de Europese richtlijn (EU 2018/822) gepubliceerd die voorziet in een verplichte automatische uitwisseling van inlichtingen m.b.t. grensoverschrijdende fiscale constructies. Wie moet welke constructies melden?
Meer
Mag u de inboedel laag aangeven? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
Mag u de inboedel laag aangeven?..Inboedel bij overlijden. Bij een overlijden moet men niet alleen de activa en passiva invullen in de aangifte van nalatenschap. Ook de verzekering(en) voor zgn. lichamelijke roerende goederen die verzekerd waren tegen brand en diefstal, moet u vermelden in de aangifte. In de praktijk betekent dit dat u de woningverzekering...
Meer
Welke bewijswaarde heeft een fiscaal proces-verbaal? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Betwistingen
Een bvba die een café exploiteert, krijgt van zowel de Btw als de Belastingen bericht dat er zwarte omzet belast zal worden, die zou blijken uit een pv van de btw-controleur. Volgens de bvba is dat pv geen bewijs. Wat zei de rechter?
Meer
Privé ook nog het best vóór 20.12.2018 voorafbetalen? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Privé » Varia
Wie niet of onvoldoende voorafbetaalt, wordt in principe beboet. In de personenbelasting bedraagt de boete voor eenmanszaken, winsten en baten, bedrijfsleidersloon, ... ‘slechts’ 2,25%. Heeft voorafbetalen vóór 20.12 dan wel zin?
Meer
Onbelast bijverdienen, is dat ook iets voor u? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Privé » Varia
Sinds 01.01.2018 zijn bijverdiensten uit sommige activiteiten vrijgesteld van belastingen, btw en sociale bijdragen. Welke activiteiten zijn dat, wat is het grensbedrag, is dit ook iets voor u en zo ja, welke formaliteiten moet u dan vervullen?
Meer
De woning fiscaal vriendelijk naar de langstlevende? Publicatiedatum: 03.12.2018
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
U bent ongehuwd en koopt samen met uw partner een woning. Huwt u later toch, dan kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat de langstlevende op een fiscaal vriendelijke manier volle eigenaar van de volledige woning wordt. Hoe?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (10)
Geactualiseerd op: 15.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator