Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 24, nummer 10

 
Fiscale provisie vakantiegeld 2018 officieus! Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Personeel » Varia
Fiscale provisie vakantiegeld 2018 officieus!..Wat? Dat kent u: u kunt bij de afsluiting van uw boekjaar 2017 nog rekening houden met het vakantiegeld dat u in 2018 zal moeten betalen aan uw werknemers. Dit vakantiegeld is immers gebaseerd op de gepresteerde dagen in 2017, zodat u hiervoor een zgn. aftrekbare voorziening kunt aanleggen....
Meer
Meerwaardebelasting vóór of na beurstaks? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Privé » Beleggen
Meerwaardebelasting vóór of na beurstaks?..Beurstaks bij verkoop. Wie een obligatie, aandeel of kapitaliserend fonds verkoopt, betaalt beurstaks. Voor een obligatie is dat 0,12%, voor een aandeel 0,35% en voor een kapitalisatiefonds zelfs 1,32%. Maar waarop wordt dat berekend? En hoe zit dat als u Reynders-taks (meerwaardebelasting) moet betalen op...
Meer
Wanneer kunt u uw IPT opnemen en hoe wordt het belast? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Pensioen & verzekeringen » Groepsverzekering
Sinds 01.01.2016 mag uw aanvullend pensioen ten vroegste uitbetaald worden op de datum dat u uw wettelijk pensioen opneemt. Zijn er uitzonderingen op die regel? Wat brengt het op? En welke netto-uitkering mag u verwachten?
Meer
Is IPT fiscaal betere spaarpot dan liquidatiereserve? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank
Doordat het tarief vennootschapsbelasting vanaf 2018 daalt, zal u netto meer naar uw liquidatiereserve kunnen boeken. Daarentegen bespaart u nu minder vennootschapsbelasting met uw groepsverzekering. Wat is dan de beste keuze?
Meer
Investeringsaftrek voor een deels privé gebruikt pand? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Investeringen » Investeringsaftrek
U bent van plan om in 2018 of 2019 een nieuwbouw te kopen die u gemengd zou gebruiken. Heeft u dan recht op de investeringsaftrek (IA) van 20% en maakt het iets uit of u in een eenmanszaak werkt of in een vennootschap?
Meer
Doet u ook het best een voorafbetaling begin april? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Voorafbetalingen
We adviseerden u reeds dat voorafbetalen in 2018 een must is indien u een vennootschap heeft. Doet u dat dan voortaan ook het best voor het loon dat u als bedrijfsleider ontvangt? En hoe zit dat als u een eenmanszaak heeft?
Meer
Hoe een verhuurd buitenlands appartement aangeven? Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Vastgoed » Huur
Een man woont in België, maar werkt in het Groothertogdom Luxemburg, waar hij een appartement gekocht heeft dat hij verhuurt aan een natuurlijk persoon die het enkel privé gebruikt. Hoe zit dat met zijn Belgische belastingaangifte?
Meer
Niet elke vordering is een geldlening… Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
Een bvba betaalt interesten op een tegoed in rekening-courant (rc) van de zaakvoerder. De fiscus herkwalificeert het grootste deel van deze interesten in dividenden omdat het rc-tegoed een geldlening zou zijn. Wat zegt de rechter?
Meer
Btw verlegd niet opgenomen in aangifte Publicatiedatum: 12.03.2018
Artikeldatabank » Btw » Medecontractant
Als u als medecontractant vergeet de btw te voldoen via uw aangifte, dan stelt de fiscus zich soms bijzonder streng op. Wat zegt het Europees HvJ daarover?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator