Artikeldatabank - Thema: 'Internationaal' - Trefwoord: 'Varia'

 
Hoe uw buitenlandse inkomsten en bezittingen aangeven? Publicatiedatum: 17.06.2016
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
In een bericht van 30 mei 2016 liet de fiscus weten dat als u in 2015 buitenlandse inkomsten, rekeningen of een levensverzekering had, u die niet mag vergeten aan te geven in uw aangifte personenbelasting! Hoe zit dat ook alweer?
Meer
Luxemburg officieel van zwarte lijst geschrapt! Publicatiedatum: 17.12.2015
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Luxemburg officieel van zwarte lijst geschrapt!..De zgn. OESO-lijst met belastingparadijzen? Inderdaad, op die lijst staan bepaalde landen die onvoldoende fiscale gegevens uitwisselen met andere landen. Die gegevensuitwisseling wordt door het ‘Mondiaal Forum’ van de OESO regelmatig geëvalueerd en als gevolg van een vergadering eind oktober 2015...
Meer
Is Luxemburg nog een ‘belastingparadijs’? Publicatiedatum: 20.11.2015
Artikeldatabank » Internationaal » Varia
Is Luxemburg nog een ‘belastingparadijs’?..Betalingen aan belastingparadijs aangeven. Heeft uw vennootschap in een boekjaar (on)rechtstreeks minstens € 100.000 betaald aan personen in een ‘belastingparadijs’, dan moet zij – op straffe van niet-aftrekbaarheid – die betalingen aangeven via het zgn. formulier 275F, te voegen bij de aangifte...
Meer
Een buitenlands pand in uw vennootschap? Publicatiedatum: 29.09.2015
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
Op grond van cassatierechtspraak van 12.06.2015 wordt het voor de fiscus moeilijker om bv. de kost van een appartement aan zee in uw vennootschap te verwerpen. Geldt dat ook voor een tweede verblijf in het buitenland? Even kijken.
Meer
Uw vennootschap opent een rekening in Luxemburg... Publicatiedatum: 29.09.2015
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Uw vennootschap gaat zakendoen in Luxemburg en opent er daarom ook een bankrekening. Hoe zit het dan met die regeling inzake zgn. betalingen aan belastingparadijzen en moet u zo’n buitenlandse rekening ook privé aangeven?
Meer
Taxatie buitenlands onroerend goed is onwettelijk! Publicatiedatum: 20.10.2014
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Belastingaanslag
Heeft u een pand in het buitenland, dan moet u de huurwaarde daarvan aangeven in uw Belgische belastingaangifte terwijl dat voor een gelijkaardig Belgisch pand enkel het (lagere) ki is. Wat vindt de rechter van die ‘discriminatie’?
Meer
Grijs geld ‘gewoon’ of ‘spontaan’ regulariseren? Publicatiedatum: 27.03.2012
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Belastingcontrole
Wie ‘grijs geld’ in Luxemburg of in Zwitserland heeft staan, betaalt sinds deze zomer 35% ‘woonstaatheffing’. Men overweegt daarom om dit geld te ‘regulariseren’. Hoe gebeurt dat concreet en betaalt men dan 15% of 21%?
Meer
Vanaf 2010 automatische gegevensuitwisseling? Publicatiedatum: 03.11.2009
Artikeldatabank » Internationaal » Varia
Recentelijk werden de laatste beslissingen genomen die nodig waren om België te laten afstappen van de zgn. woonstaatheffing en te laten overstappen op de automatische gegevensuitwisseling. Wat betekent dat allemaal concreet?
Meer
Belastingen in de virtuele wereld… Publicatiedatum: 26.02.2007
Artikeldatabank » Internationaal » Varia
Belastingen in de virtuele wereld….. De laatste weken kwam de virtuele wereld van ‘Second Life’, waar heel wat mensen zich een andere persoonlijkheid aanmeten, enkele keren in het nieuws. Zweden opende als eerste land zelfs een virtuele ambassade in Second Life. In de VS gaan er zelfs stemmen op om belastingen te heffen in Second Life. In Second...
Meer
Omlaag die vennootschapsbelasting Publicatiedatum: 15.01.2007
Artikeldatabank » Internationaal » Varia
Omlaag die vennootschapsbelasting.. België pakt graag uit met zijn notionele interestaftrek om buitenlandse investeringen te lokken, maar het gewone tarief van de Belgische vennootschapsbelasting blijft wel hoog, het Europese gemiddelde bedraagt nu immers 20%. Ook de Nederlanders springen mee op de trein… Sinds 1 januari 2007 is immers het hoogst...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator