Artikeldatabank - Thema: 'Aangifte' - Trefwoord: 'Roerende voorheffing'

 
Geen of te weinig rv ingehouden op een dividend? Publicatiedatum: 17.04.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Een vennootschap keert dividenden uit zonder roerende voorheffing (rv). De fiscus berekent de verschuldigde rv op het door de aandeelhouders ontvangen bedrag plus de niet-ingehouden rv. Kreeg hij gelijk van de rechter?
Meer
Liquidatiereserves uitkeren of een VVPR-bis-dividend? Publicatiedatum: 27.01.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Op de komende jaarvergadering over het boekjaar 2019 zullen veel vennootschappen de liquidatiereserve van het boekjaar 2014 kunnen uitkeren met een roerende voorheffing (rv) van maar 5%. Wat met de uitkering van andere liquidatiereserves en waarom is een VVPR-bis-dividend soms beter?
Meer
De toekenning van een dividend en het tarief van de rv Publicatiedatum: 22.10.2018
Artikeldatabank » Aangifte » Roerende voorheffing
Volgens de heer X bedraagt het tarief van de roerende voorheffing (rv) op een dividend van 2011 uit een Poolse vennootschap 15%. Volgens de fiscus was de toekenning in 2012, zodat er 21% + 4% rv verschuldigd was. Wat zei de rechter?
Meer
Franse dividenden voortaan minder belast? Publicatiedatum: 28.08.2017
Artikeldatabank » Aangifte » Roerende voorheffing
U heeft privé in uw effectenportefeuille aandelen van Franse bedrijven waarvan u regelmatig een dividend ontvangt. Dankzij een cassatiearrest van 16 juni 2017 worden die dividenden voortaan (veel) minder belast. Hoe zit dat juist?
Meer
Ook voor u minder roerende voorheffing op dividend? Publicatiedatum: 01.07.2013
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Sinds 1 juli bestaat opnieuw de mogelijkheid om na verloop van tijd een dividend uit te keren tegen 15% roerende voorheffing. Voor wie geldt die mogelijkheid, vanaf wanneer en onder welke voorwaarden?
Meer
Te weinig roerende voorheffing ingehouden, wat nu? Publicatiedatum: 13.06.2013
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Met al die wijzigingen in het tarief van de roerende voorheffing voor dividenden is het niet onbegrijpelijk als er al eens een vergissing gemaakt zou zijn bij de inhouding ervan. Welke mogelijkheden zijn er dan om dat op te lossen?
Meer
Interesten en dividenden aangeven? Publicatiedatum: 07.05.2013
Artikeldatabank » Aangifte » Roerende voorheffing
Het nieuwe aangifteformulier is er. Voor velen is het nog altijd onduidelijk of ze interesten en dividenden moeten aangeven en zo ja, welke. Even kijken...
Meer
Elektronische aangifte roerende voorheffing Publicatiedatum: 23.02.2012
Artikeldatabank » Aangifte » Roerende voorheffing
Elektronische aangifte roerende voorheffing.. Fiscus gaat mee met zijn tijd. Sinds dit jaar kunt u er immers ook voor kiezen om uw aangifte in de roerende voorheffing (rv) online in te dienen via http://www.rv-on-web.be Een van de voordelen daarvan is onder meer dat de toepassing automatisch berekent hoeveel rv er verschuldigd is. Ook andere vergissingen...
Meer
Hoe zit dat precies met die bijkomende heffing van 4%? Publicatiedatum: 10.02.2012
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
Vanaf dit jaar ‘mag’ u een bijkomende heffing van 4% betalen als bepaalde ­roerende inkomsten een grensbedrag overschrijden. Hoe wordt die heffing ­precies berekend en moet u nu steeds uw roerende inkomsten aangeven?
Meer
Soms geen roerende voorheffing op interest Publicatiedatum: 13.09.2011
Artikeldatabank » Aangifte » Roerende voorheffing
Soms geen roerende voorheffing op interest.. Wanneer geen roerende voorheffing (RV) inhouden? Dat is in principe het geval wanneer het gaat om interesten die de ene vennootschap uitbetaalt aan een andere vennootschap omwille van een rekening-­courant (RC) verhouding of van een lening tussen beide vennoot­schappen. Dat is toch de logica zelve, zal...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator