Artikeldatabank - Thema: 'Aangifte' - Trefwoord: 'Personenbelasting'

 
Gun uzelf een belastingvrij dividend van € 1.666 op de algemene vergadering! Publicatiedatum: 03.04.2024
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Op de uitkering van ‘gewone’ dividenden betaalt u in principe 30% of 15% roerende voorheffing (rv). Volgens een collega kunt u echter jaarlijks € 1.666 aan dividenden belastingvrij uit uw kmo halen. Hoe zit dat juist?
Meer
Hoe wordt u privé belast bij verhuur privépand? Publicatiedatum: 06.03.2024
Artikeldatabank » Vastgoed » Huur
Als PRIVÉ-eigenaar wordt u zwaarder belast als uw huurder uw pand (gedeeltelijk) gebruikt voor beroepsdoeleinden. Een wet van 28 december 2023 voert echter twee nieuwe voorwaarden in voor die aftrek en dat reeds vanaf inkomstenjaar 2023! Hoe zit dat juist?
Meer
Verlies ten laste genomen voor behoud van voordeel alle aard? Publicatiedatum: 06.03.2024
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Een bestuurder neemt een verlies van zijn BV ten laste. De fiscus verwerpt de aftrek als beroepskost, omdat de tenlasteneming niet gebeurd zou zijn om loon uit de BV te behouden. Was de rechter het daarmee eens, of hield hij rekening met een voordeel alle aard (VAA) dat de bestuurder enkele jaren had aangegeven?
Meer
Wat zijn de deadlines voor uw aangiftes pb en venn.b.? Publicatiedatum: 20.09.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Nu de zomermaanden voorbij zijn, is het tijd om na te gaan of uw accountant alle info heeft om de deadlines betreffende de fiscale aangiftes (personen- en vennootschapsbelasting) te halen. Tot wanneer heeft uw accountant tijd?
Meer
Bevrijdende rv, dus geen FBB voor Franse dividenden? Publicatiedatum: 06.09.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Een particulier vraagt voor dividenden van Franse oorsprong de verrekening van het ‘forfaitair gedeelte van de buitenlandse belasting’ (FBB), maar dat wordt hem door de fiscus geweigerd. Hoe zit dat precies, wat is dat FBB eigenlijk, en wie kreeg gelijk van de rechter?
Meer
Zijn terugbetaalde sociale bijdragen belastbaar? Publicatiedatum: 23.08.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Heeft u in 2022 meer sociale bijdragen teruggekregen dan betaald, dan is het verschil soms belastbaar, maar soms ook niet...
Meer
50% belastingverhoging voor een eerste overtreding? Publicatiedatum: 14.06.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Een echtpaar laat na om in zijn belastingaangifte het bestaan van buitenlandse effectenrekeningen te vermelden en de inkomsten van die rekeningen aan te geven. De fiscus belast de inkomsten, met een belastingverhoging van 50%. Het echtpaar betwist de verhoging. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Optimaliseer de vrijstelling voor uw dividenden! Publicatiedatum: 05.04.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse overzichten van de dividenden die u in 2022 privé ontvangen heeft. Daarvan kunt u maximaal € 800 vrijstellen van belastingen via uw aangifte in de personenbelasting. Hoe kunt u die vrijstelling optimaliseren?
Meer
Wat als u als startende zelfstandige een voorstel van vereenvoudigde aangifte personenbelasting krijgt? Publicatiedatum: 22.03.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Als uw fiscale situatie in de personenbelasting ‘zeer stabiel’ is, stelt de fiscus een voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA) op. Wanneer krijgt u dat? Wat moet u dan zeker checken? En wat als u als starter zo’n VVA krijgt?
Meer
Als bedrijfsleider geniet u voortaan altijd een verlengde indieningstermijn voor uw aangifte personenbelasting! Publicatiedatum: 22.03.2023
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Vanaf aanslagjaar 2023 (inkomsten 2022) zijn de indieningstermijnen voor de aangifte in de personenbelasting gebaseerd op een nieuw criterium: de aard van de inkomsten en de complexiteit van de aangifte. Wanneer heeft u dan een complexe aangifte? En tot wanneer loopt die extra indieningstermijn?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5020)
Geactualiseerd op: 15.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator