Artikeldatabank - Thema: 'Aangifte' - Trefwoord: 'Personenbelasting'

 
Wie ontvangt de beslissing over een bezwaarschrift? Publicatiedatum: 25.06.2020
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Bezwaar
Een belastingplichtige geeft een volmacht aan zijn boekhouder om een bezwaarschrift in te dienen. De beslissing over het bezwaarschrift wordt enkel aan hemzelf meegedeeld, niet aan de boekhouder. Is dat volgens Cassatie een procedurefout?
Meer
Hoe dividenden van 2019 maximaal vrijstellen? Publicatiedatum: 02.06.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
In 2018 kon u privé tot € 640 aan dividenden fiscaal vrijstellen. Hoeveel is dat voor 2019? En hoe krijgt u dan die ingehouden roerende voorheffing (rv) terug?
Meer
Aangifte pb: geen uitstel wegens corona! Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Sinds 5 mei is Tax-on-web weer beschikbaar via MyMinfin. U kunt dus vanaf nu uw belastingaangifte voor inkomstenjaar 2019 indienen. Wat is de deadline?
Meer
Welk belastingtarief op een opzegvergoeding? Publicatiedatum: 14.05.2020
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Een werknemer wordt ontslagen en start zijn eigen BVBA waarvan hij een loon ontvangt in de vorm van voordelen alle aard (VAA) en geherkwalificeerde huur. Een jaar later ontvangt hij van zijn ex-werkgever een opzegvergoeding. Tegen welk tarief moest die belast worden?
Meer
Gratis woning belastbaar als onderhoudsuitkering? Publicatiedatum: 30.04.2020
Artikeldatabank » Privé » Onderhoudsuitkeringen
Een vrouw woont tijdens een echtscheidingsprocedure gratis in een pand van haar toekomstige ex. Volgens de fiscus geniet de vrouw zo een belastbare onderhoudsuitkering. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Waar kopie van uw aanslagbiljet vinden? Publicatiedatum: 17.04.2020
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Waar kopie van uw aanslagbiljet vinden?..Waarvoor nodig? De toekenning en het bedrag van subsidies, studiebeurzen, leningen, enz. is meestal afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Als bewijsstuk van uw inkomsten wordt vaak een kopie van uw meest recente aanslagbiljet(ten) gevraagd. U heeft geen kopie (meer)? Normaal gezien heeft u of uw boekhouder...
Meer
Loon vergeten in goedgekeurde jaarrekening? Publicatiedatum: 06.04.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
Een vennootschap stelt vast dat ze in de jaarrekening voor boekjaar 2014 vergeten is om het privé belaste loon voor de bedrijfsleider te boeken. Ze dient een verbeterde versie van de jaarrekening in en vraagt een ambtshalve ontheffing, maar die wordt door de fiscus geweigerd. Wat vond de rechter ervan?
Meer
Denk nu aan uw belastingvrij dividend! Publicatiedatum: 24.03.2020
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Om het slapend geld op spaardeposito’s actief te laten investeren in bedrijven, voorziet de Programmawet van 25.12.2017 in een vrijstelling van belasting op € 812 (inkomstenjaar 2020) aan dividenden. Hoe zit dat juist?
Meer
Nieuwe definitie ‘referentiejaar’, ook voor u van belang Publicatiedatum: 07.10.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Sommige inkomsten in de personenbelasting zijn afzonderlijk belastbaar tegen de gemiddelde aanslagvoet van een eerder jaar, het zgn. referentiejaar. Een recente wet heeft de betekenis van ‘referentiejaar’ gewijzigd. Is die wijziging ook voor u van belang, en zo ja, is ze in uw voordeel?
Meer
Kunt u uw aangiftes nog tijdig indienen? Publicatiedatum: 07.10.2019
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
Nu de zomermaanden voorbij zijn, is het dringend tijd om na te gaan of u/uw boekhouder de deadlines betreffende de fiscale aangiftes gerespecteerd heeft. Hoe zit dat precies?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 03.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator