Artikeldatabank - Thema: 'Vennootschap' - Trefwoord: 'Aandelen'

 
Uw familiebedrijf schenken of toch beter verkopen? Publicatiedatum: 17.04.2024
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
Volgens een studie van de UHasselt presteren familiebedrijven die door de kinderen gekocht werden, later beter dan bedrijven die geschonken werden. Hoe zorgt u er echter in de praktijk voor dat dit haalbaar is?
Meer
Aandelen verkopen aan holding van u of uw kinderen? Publicatiedatum: 13.12.2023
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
U heeft een of meerdere werkvennootschappen en overweegt om die te verkopen aan een eigen holding of aan een holding van uw kinderen. Hoe zit het anno 2023 eigenlijk fiscaal met de meerwaarde op die verkoop, is die belastbaar?
Meer
Aandelen van uw vennootschap belastingvrij overdragen? Publicatiedatum: 19.10.2022
Artikeldatabank » Erven & schenken » Schenkingsrechten
Voor het schenken van de aandelen van uw familiale vennootschap, vastgoedvennootschap of holding moet u in principe naar de notaris en schenkbelasting betalen. Maar kunt u ook de aandelen wegschenken zonder daarop schenkbelasting te betalen?
Meer
Wijzigingen inzake VVPR-bis-dividenden Publicatiedatum: 11.02.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Wanneer u een dividend uit uw vennootschap haalt, moet u daar normaal gezien 30% roerende voorheffing (rv) op betalen, maar voor dividenden aan zgn. VVPR-bis-aandelen is een lager tarief mogelijk. Een wet van 21.01.2022 (BS 28.01.2022) heeft het een en ander gewijzigd aan deze regeling. Hoe zit dat?
Meer
Antimisbruikbepaling voor feiten van vóór 2012? Publicatiedatum: 14.01.2022
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
De fiscus had de zgn. algemene antimisbruikbepaling die in 2012 herschreven werd, toegepast in een zaak waar sommige feiten al van lang vóór 2012 dateren. Wat vond het Hof van Cassatie daarvan op 25.11.2021?
Meer
Geen VVPR-bis voor preferente aandelen! Publicatiedatum: 19.11.2021
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Geen VVPR-bis voor preferente aandelen!..15% roerende voorheffing (rv) bij VVPR-bis. Op dividenden betaalt u normaal gezien 30% rv. Kmo’s kunnen echter dividenden uitkeren tegen een verlaagd tarief van 20% of 15% op voorwaarde dat (art. 269, §2 WIB 92) : het gaat om nieuwe aandelen op naam die sinds 1 juli 2013 uitgegeven zijn in ruil...
Meer
Liquidatiereserves ‘asymmetrisch’ verdelen? Publicatiedatum: 22.10.2021
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Een BV heeft natuurlijke personen en vennootschappen als aandeelhouders. Ze wil dividenden voor de natuurlijke personen bij voorrang uit liquidatiereserves halen en dividenden voor de vennootschappen uit de gewone reserves. Welk probleem wil ze zo oplossen en wat vindt de Rulingcommissie daarvan?
Meer
Hoe uw BV schenken en toch controle en inkomen behouden? Publicatiedatum: 24.09.2021
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
U overweegt om aandelen van uw BV aan uw kinderen te schenken, maar u wilt de controle blijven behouden en ook zeker zijn dat u in de toekomst nog kunt rekenen op een dividend en/of loon. Volgens een collega kunt u dat alles bekomen door het vruchtgebruik op de aandelen te behouden. Is dat effectief zo?
Meer
Enige aandeelhouder worden via inkoop van aandelen? Publicatiedatum: 20.06.2021
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
U bent met twee personen aandeelhouder van een BV of NV. De andere aandeelhouder zou er echter graag uitstappen. Wat is dan mogelijk een probleem en hoe kan een inkoop van eigen aandelen een oplossing zijn?
Meer
Aandelen overnemen met uw vennootschap? Publicatiedatum: 07.06.2021
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
Een abonnee overweegt om met zijn BV, de helft van de aandelen van een NV over te nemen. Hij vraagt zich af wat dan de fiscale gevolgen zijn, in het bijzonder inzake het verlaagde tarief in de vennootschapsbelasting, de aanleg en uitkering van liquidatiereserves en de belasting op dividenden. Even kijken…
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator