Artikeldatabank - Thema: 'Personeel' - Trefwoord: 'Alternatief belonen'

 
Belastingvrije onkostenvergoedingen voor corona-telewerkers Publicatiedatum: 06.04.2020
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Aan werknemers die van thuis uit werken, zgn. telewerkers, kunt u forfaitaire onkostenvergoedingen betalen. Wegens de COVID-19-epidemie hebben de fiscus en de RSZ de regels voor de toekenning van die vergoedingen versoepeld. Hoe zit dat precies?
Meer
Lijst aankopen met ecocheques weer uitgebreid! Publicatiedatum: 20.09.2019
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Lijst aankopen met ecocheques weer uitgebreid!..Even opfrissen. Ecocheques zijn cheques die u als werkgever kunt toekennen aan uw werknemers voor de aankoop van milieuvriendelijke producten of diensten zoals bv. spaarlampen, vervoerbewijzen voor het openbaar vervoer (geen abonnementen), compostvaten, enz. De cheques blijven twee jaar geldig. Interessant?...
Meer
Fiscaal vriendelijk naar het werk met een bedrijfsfiets! Publicatiedatum: 03.06.2019
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Indien uw vennootschap u en/of uw werknemer(s) een fiets ter beschikking stelt, die ook voor woon-werkverkeer gebruikt wordt, dan hangen daar een aantal fiscale voordelen aan vast. Hoe zit dat precies?
Meer
Kunt u zich indekken tegen verlies bij aandelenopties? Publicatiedatum: 14.12.2018
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Laat u zich door uw vennootschap aandelenopties toekennen als fiscaal vriendelijke bonus, dan is er altijd een zeker risico op verlies. Kunt u zich daartegen indekken zonder fiscaal afgestraft te worden? Een recente ruling verduidelijkt.
Meer
Welke soort bonus geeft u aan uw werknemer(s)? Publicatiedatum: 14.12.2018
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Als u aan uw werknemers iets extra wilt geven, dan kunt u dat doen in de vorm van gewoon loon of kiezen voor zgn. resultaatsgebonden bonussen of winstpremies. We vergelijken even de voor- en nadelen van elk van die drie mogelijkheden.
Meer
Nog een laatste ‘stevige’ bonus in aandelenopties? Publicatiedatum: 23.04.2018
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Een ‘stevige’ bonus in loon of dividend kost u een fortuin aan belastingen. Dezelfde bonus in aandelenopties is doorgaans fiscaal gezien veel voordeliger. Wat heeft de fiscus daarover onlangs gezegd?
Meer
Nieuwe aflevering in de soap rond ecocheques Publicatiedatum: 07.06.2017
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Nieuwe aflevering in de soap rond ecocheques..Afschaffen? Een paar maanden geleden was er sprake van om de ecocheque volledig af te schaffen of zelfs te vervangen door een ecopremie. Zowel te duur als administratief te veel werk voor de winkelier en de werkgever, klonk het toen nog. Via heel wat gelobby overleeft hij de dans. Sociale partners. Als het...
Meer
Viert ecocheque zijn tiende verjaardag nog? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Viert ecocheque zijn tiende verjaardag nog?..Nettovergoeding sinds 2009. Om de aankoop van duurzame en ecologische producten te stimuleren, werd in 2009 de ecocheque ingevoerd. Voor de werkgever is dit een ideale manier om zijn werknemers zonder extra lasten een bijkomende vergoeding van € 250 netto per jaar te geven. Niet allemaal rozengeur...
Meer
Aandelenopties waarop u geen verlies maakt, kan dat? Publicatiedatum: 19.05.2016
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Bezoldiging
U wilt aan uzelf of uw werknemers aandelenopties geven. Die worden belast bij de toekenning ervan, ook als ze achteraf weinig of geen financieel voordeel blijken op te leveren. Kunt u ‘verlies’ vermijden? Wat zegt de Rulingdienst?
Meer
Een loonbonus in 2016 voor uw personeel? Publicatiedatum: 19.01.2016
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Een loonbonus in 2016 voor uw personeel?..Wat is dat ook alweer? Deze zgn. niet-recurrente, resultaatsgebonden voordelen zijn een bonus die gekoppeld wordt aan de collectieve resultaten van uw bedrijf of van een groep werknemers. Het al dan niet behalen van de doelstelling is van tevoren niet zeker en moet objectief meetbaar zijn, maar u mag wel zelf...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator