Artikeldatabank - Thema: 'Eenmanszaak' - Trefwoord: 'Beroepsinkomsten'

 
Overbruggingsrecht: wordt u anders belast dan uw collega? Publicatiedatum: 26.10.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Rekening-courant
Volgens uw boekhouder wordt het corona-overbruggingsrecht dat u privé gekregen heeft, samen met uw ander beroepsinkomen belast tegen de progressieve tarieven. Volgens uw collega zou dat maar tegen 16,5% zijn. Wie heeft er nu gelijk?
Meer
Factuur verstuurd, dus steeds een belastbaar inkomen? Publicatiedatum: 19.12.2016
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Een zelfstandige haalt een aantal verstuurde facturen weer uit zijn omzet, omdat hij verwacht dat ze niet betaald gaan worden en een paar zouden trouwens louter ‘pro forma’ geweest zijn. Wat vond de rechter daarvan op 09.02.2016?
Meer
Zijn interesten ‘gemengde’ rekening beroepsinkomsten? Publicatiedatum: 09.03.2009
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Belastingcontrole
Als er op een privéspaarrekening af en toe kasontvangsten gestort worden en er leveranciers mee betaald worden, is dit dan een beroepsrekening en zijn de interesten van die rekening dan automatisch belastbare beroepsinkomsten?
Meer
Is uw spaargeld beroepsmatig? Publicatiedatum: 20.10.2008
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Heeft u een eenmanszaak, dan worden de interesten die u krijgt op uw beroepsmatige bankrekening belast als beroepsinkomsten. Wanneer is dat precies het geval? Geldt dat ook voor de interesten van uw spaarrekening?
Meer
Een fiscaalvriendelijke hobby? Publicatiedatum: 25.08.2008
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Wie een bijberoep heeft dat verlieslatend is, kan die verliezen in principe aftrekken van het ‘hoofdinkomen’. Uit de praktijk blijkt echter dat dit vaak zeer gevoelig ligt bij de fiscus. Wat is het probleem? Waarop moet u letten?
Meer
Wat is winst? Publicatiedatum: 14.01.2008
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Wat is winst?.. De bestuurder van een immobiliënvennootschap sluit op zijn eigen naam een overeenkomst met een familie om een koper te zoeken voor een aantal onroerende goederen. Hij slaagt daar ook in en hij krijgt een commissie van maar liefst 13.312.500 BEF, die hij niet aangeeft… Belastbaar? De fiscus wil die commissie uiteraard belasten. Een...
Meer
Goed geprobeerd… Publicatiedatum: 24.09.2007
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Goed geprobeerd….. Een zelfstandige geeft als freelancer cursussen op de Nationale School voor Financiën en Fiscaliteit. De inkomsten die hij daarvoor krijgt, zijn uiteraard beroepsinkomsten (‘baten’). Zijn taak bestaat uit het geven van informaticalessen, maar in een bepaald jaar moet hij daar ook eens een syllabus over maken. Hoe wordt dit...
Meer
Interesten ontsnappen niet aan belastingen Publicatiedatum: 20.11.2006
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Interesten ontsnappen niet aan belastingen.. Een vrije beroeper wordt door zijn cliënt laattijdig betaald en ontvangt interesten op de verschuldigde som. De belastingplichtige is van mening dat deze interesten geen beroepsinkomen vormen omdat het gaat om een ‘schadeloosstelling’ voor het nadeel geleden door de laattijdige betaling. Het Hof vindt...
Meer
Minder belastingen in Vlaanderen… Publicatiedatum: 09.10.2006
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Minder belastingen in Vlaanderen….. Vanaf aanslagjaar 2008 (inkomstenjaar 2007) wordt aan iedere werkende Vlaming die een activiteitsinkomen heeft van minstens € 5.500 en maximaal € 22.250 en € 22.500 (aanslagjaar 2009, inkomsten 2008) een vermindering van € 125 op de personenbelasting toegepast. In de daaropvolgende jaren wordt dit bedrag...
Meer
Is de fiscus te streng voor rentesubsidies? Publicatiedatum: 24.10.2005
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Beroepsinkomsten
Krijgt u kapitaal- en/of rentesubsidies van de overheid voor bepaalde investeringen, dan moet u daar belastingen op betalen. Wanneer moet u die subsidies echter aangeven? Mag dit gespreid over enkele jaren of moet dit in één keer?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator