Artikeldatabank - Thema: 'Btw' - Trefwoord: 'Btw aanrekenen'

 
Hoe zit dat met de btw als u uw auto verkoopt? Publicatiedatum: 24.03.2020
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Naar aanleiding van het autosalon heeft u een nieuwe auto gekocht en zet u uw huidige te koop voor € 10.000. Hoe factureert u deze verkoop correct? Hoeveel btw moet u aanrekenen? En kunt u de historische btw in uw voordeel herzien?
Meer
Is ten onrechte aangerekende btw aftrekbaar? Publicatiedatum: 13.12.2019
Artikeldatabank » Btw » Medecontractant
Een NV laat bouwwerken uitvoeren, die haar gefactureerd worden met btw. De aftrek van die btw wordt geweigerd, omdat er met verlegging van heffing gefactureerd had moeten worden. Wat zei de rechter hier onlangs over?
Meer
Omzet als kleine ondernemer te hoog? Publicatiedatum: 04.11.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw-aangifte
Omzet als kleine ondernemer te hoog?..Kleine ondernemer voor de btw? U kunt daarvoor opteren als uw jaarlijkse omzet niet hoger is dan € 25.000 excl. btw. U moet dan geen btw-aangiften meer indienen. De keerzijde van de medaille is wel dat u geen btw kunt recupereren op uw aankopen. U bent nu gewone btw-plichtige? Is uw omzet van 2019 niet hoger...
Meer
Wat met de btw bij schadevergoeding? Publicatiedatum: 21.10.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Uw algemene voorwaarden bepalen dat bij annulatie van de opdracht, u het voorschot van de klant als schadevergoeding mag behouden. Hoe zit het dan met de reeds gefactureerde btw?
Meer
Een gebouw verkopen met btw, wanneer en hoe kan het? Publicatiedatum: 20.09.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Wanneer u een gebouw verkoopt, is dat normaal gezien met registratierechten. Nieuwe gebouwen kunnen echter verkocht worden met btw. Hoelang is een gebouw nieuw, waarom zou u het met btw verkopen en hoe moet u dat doen?
Meer
Welk btw-tarief voor detectie van lekken? Publicatiedatum: 17.06.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Een firma, gespecialiseerd in de detectie van lekken en van vochtproblemen in gebouwen, rekent voor werken die ze uitvoert in woningen van ten minste 10 jaar oud, 6% btw. Volgens de btw-controleur moet dit 21% zijn. Wat zei de rechter?
Meer
Btw-tarief pro-Deodiensten blijft 0%! Publicatiedatum: 24.09.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Btw-tarief pro-Deodiensten blijft 0%!..Het specifiek nultarief. Voor advocaten en gerechtsdeurwaarders bestaat er voor de Btw een zgn. nultarief voor pro-Deoprestaties. Overtreding EU-btw-richtlijn. Het Europees Hof van Justitie (HvJ) oordeelde reeds in 2016 dat er geen vrijstelling van btw verleend mag worden voor verrichtingen in het kader van rechtsbijstand...
Meer
Wie moet de te weinig aangerekende btw betalen? Publicatiedatum: 26.03.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Een aannemer rekent 6% btw aan voor het optrekken van een bijgebouw tegen een bestaande woning. Nadien blijkt dat dit 21% moest zijn. Wie moet dit verschil bijpassen en wie draait op voor de boetes en interesten?
Meer
Vennootschap-bestuurder en btw: weer uitstel! Publicatiedatum: 14.03.2016
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Vennootschap-bestuurder en btw: weer uitstel!..Waar gaat het over? Vennootschappen die bestuurder of zaakvoerder zijn van een andere vennootschap, hadden vroeger de keuze om hun bestuursvergoedingen al dan niet met btw aan te rekenen. Eind 2014 heeft de Btw echter beslist om die keuzemogelijkheid af te schaffen (beslissing E.T. 125.180 van 20.11.2014)...
Meer
Factuur opnieuw de basis voor de btw! Publicatiedatum: 15.09.2015
Artikeldatabank » Btw » Btw-aangifte
De complexe facturatieregels inzake btw worden vanaf 01.01.2016 vervangen door een eenvoudigere regeling. Wat zal die regeling precies inhouden?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 03.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator