Artikeldatabank - Thema: 'Btw' - Trefwoord: 'Btw-aftrek'

 
Is ten onrechte aangerekende btw aftrekbaar? Publicatiedatum: 13.12.2019
Artikeldatabank » Btw » Medecontractant
Een NV laat bouwwerken uitvoeren, die haar gefactureerd worden met btw. De aftrek van die btw wordt geweigerd, omdat er met verlegging van heffing gefactureerd had moeten worden. Wat zei de rechter hier onlangs over?
Meer
Verhuur met btw-optie en aftrek historische btw Publicatiedatum: 02.12.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw-aangifte
Huurcontracten voor beroepsmatig gebruikte panden kunnen sinds 01.01.2019 vallen onder de btw-optie. Hierdoor ontstond mogelijk een recht op (gespreide) aftrek van de historische btw. Wat is er belangrijk voor uw aangifte die u in januari 2020 moet indienen?
Meer
Omzet als kleine ondernemer te hoog? Publicatiedatum: 04.11.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw-aangifte
Omzet als kleine ondernemer te hoog?..Kleine ondernemer voor de btw? U kunt daarvoor opteren als uw jaarlijkse omzet niet hoger is dan € 25.000 excl. btw. U moet dan geen btw-aangiften meer indienen. De keerzijde van de medaille is wel dat u geen btw kunt recupereren op uw aankopen. U bent nu gewone btw-plichtige? Is uw omzet van 2019 niet hoger...
Meer
Fiscaal vriendelijk relatiegeschenk in 2019 Publicatiedatum: 21.10.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
U wilt uw zakenrelaties een eindejaarscadeau geven. Zijn dat aftrekbare uitgaven? En kunt u de btw hierop recupereren?
Meer
Btw-aftrek voor het pand van de maatschappelijke zetel? Publicatiedatum: 28.06.2019
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
Een vennootschap koopt een appartement casco aan, laat het volledig inrichten en vestigt daar nadien haar maatschappelijke zetel. Ze wil de btw op de verbouwingswerken volledig recupereren, maar dat wordt door de controleur geweigerd. Was de rechter het daarmee eens?
Meer
Btw-forfait van 75% recupereren op uw fiets? Publicatiedatum: 07.11.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
Btw-forfait van 75% recupereren op uw fiets?..75%-forfait? Die forfaitaire btw-aftrek geldt voor zaken die u zowel privé als voor uw zaak gebruikt, zoals een gsm of laptop. Het is daarvoor dan wel vereist dat u kunt aantonen dat u die zaken minstens 50% beroepsmatig gebruikt, anders kan het forfait niet spelen. Ook voor fiets? Het overwegend beroepsmatig...
Meer
A verkoopt nieuwbouw, B het terrein, wat met btw-aftrek? Publicatiedatum: 22.05.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
U heeft een grond waarop u uw vennootschap een gebouw zou laten oprichten en als dat af is, zou u het geheel willen verkopen. Kan uw vennootschap de btw op de verkoopkosten dan volledig recupereren?
Meer
Onroerende verhuur of gemeubeld logies? Publicatiedatum: 23.02.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
Een bvba verhuurt gastenkamers. De btw op de nieuwbouw waarin de kamers zich bevinden, wil ze recupereren. De btw-controleur weigert dit, omdat de activiteit zou bestaan in van btw vrijgestelde onroerende verhuur. Wat zei de rechter?
Meer
Relatiegeschenk: € 50-drempel voor btw Publicatiedatum: 07.11.2017
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
Relatiegeschenk: € 50-drempel voor btw..De drempel van € 50. U wilt uw zakenrelaties een eindejaarscadeau geven. Hoe zit dat met de recuperatie van btw? Zolang een relatiegeschenk minder kost dan € 50 (excl. btw) is die btw daarop volledig recupereerbaar. Kost het € 50 of méér, dan is de btw helemaal niet meer recupereerbaar...
Meer
Recht op btw-aftrek kan ook bij onregelmatige facturen Publicatiedatum: 07.11.2017
Artikeldatabank » Btw » Btw-aftrek
Ter toelichting van een recente rechtspraak van het Europese Hof van Justitie bracht de Btw-Administratie een circulaire uit omtrent de voorwaarden waaronder een belastingplichtige zijn recht op btw-aftrek kan uitoefenen. Hoe zit dat nu?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (3923)
Geactualiseerd op: 07.08.2020
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator