Artikeldatabank - Thema: 'Bedrijfsleider' - Trefwoord: 'Dividend'

 
Welke liquidatiereserves zijn in 2024 uitkeerbaar tegen 5%? Publicatiedatum: 06.03.2024
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Als uw vennootschap in het verleden een liquidatiereserve aangelegd heeft, dan kan ze die in principe na vijf jaar tegen 5% uitkeren. Afhankelijk van de vennootschapsvorm moet deze uitkering wel een balans- en/of liquiditeitstest doorstaan. Hoe zit dat precies?
Meer
In 2024 een liquidatiereserve aanleggen of niet? Publicatiedatum: 21.02.2024
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Binnenkort moet u beslissen wat u gaat doen met het resultaat van boekjaar 2023. Is het dit jaar een goed idee om winst over te boeken naar een liquidatiereserve, in plaats van een gewone reserve? Hoeveel kost u dat?
Meer
Hoeveel roerende voorheffing op uw dividend? Publicatiedatum: 28.06.2023
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Voor een dividenduitkering uit uw vennootschap zijn tegenwoordig heel wat tarieven roerende voorheffing mogelijk! Raakt u er nog wijs uit?
Meer
VVPR-bis kwijt na aanpassing statuten aan het WVV? Publicatiedatum: 28.06.2023
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Bij de verplichte aanpassing van de statuten van uw BV aan het WVV tegen uiterlijk 31 december 2023 kunt u het ingebracht eigen vermogen verminderen en kunt u de rechten van de aandelen wijzigen. Een mogelijk gevolg van die wijzigingen is echter dat uw BV het voordeel van de zgn. VVPR-bis verliest. Hoe zit dat?
Meer
Welke liquidatiereserve is in 2023 uitkeerbaar tegen 5%? Publicatiedatum: 19.04.2023
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Als uw vennootschap in het verleden een liquiditeitsreserve aangelegd heeft, dan kan ze die in principe na vijf jaar tegen 5% uitkeren. Afhankelijk van de vennootschapsvorm moet deze uitkering wel een balans- en/of liquiditeitstest doorstaan. Hoe zit dat precies?
Meer
Te weinig rv ingehouden, wat nu? Publicatiedatum: 06.10.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Als uw vennootschap een dividend uitkeert, dan moet ze daarop roerende voorheffing (rv) inhouden. Ze heeft daarbij de keuze uit vier verschillende tarieven. Wat als u het verkeerde tarief toegepast heeft?
Meer
Fiscale gevolgen van een interest- en/of huurherkwalificatie? Publicatiedatum: 06.10.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Interesten
Ontvangt u interesten van uw vennootschap of verhuurt u aan haar een gebouw, dan kan er soms een fiscale herkwalificatie zijn. Wat zijn de fiscale gevolgen van zo’n herkwalificatie? En draait u daar privé voor op of is dat uw vennootschap?
Meer
Liquidatiereserves ‘onterecht’ aangelegd: kunt u de 10% betaalde bijzondere aanslag terugvorderen? Publicatiedatum: 21.09.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Als uw vennootschap in het verleden een liquiditeitsreserve aangelegd heeft, dan kan ze die in principe na vijf jaar tegen 5% roerende voorheffing (rv) uitkeren. Wat als later blijkt dat uw vennootschap zo’n liquidatiereserve eigenlijk niet kon aanleggen omdat ze geen kmo was?
Meer
Welke liquidatiereserve is in 2022 uitkeerbaar tegen 5%? Publicatiedatum: 24.03.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Indien uw vennootschap in het verleden een liquiditeitsreserve aangelegd heeft, dan kan ze die in principe na vijf jaar tegen 5% uitkeren. Afhankelijk van de vennootschapsvorm moet deze uitkering wel een balans- en/of liquiditeitstest doorstaan. Hoe zit dat precies?
Meer
Wijzigingen inzake VVPR-bis-dividenden Publicatiedatum: 11.02.2022
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Wanneer u een dividend uit uw vennootschap haalt, moet u daar normaal gezien 30% roerende voorheffing (rv) op betalen, maar voor dividenden aan zgn. VVPR-bis-aandelen is een lager tarief mogelijk. Een wet van 21.01.2022 (BS 28.01.2022) heeft het een en ander gewijzigd aan deze regeling. Hoe zit dat?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator