Artikeldatabank - Thema: 'Auto & transport' - Trefwoord: 'Btw'

 
Laadpaal: hoeveel aftrek voor belastingen en btw? Publicatiedatum: 22.02.2023
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Investeert uw vennootschap in een laadpaal, dan kan ze die kosten in principe voor 100% inbrengen. Soms is er echter een verhoogde aftrek van 150% of 200% mogelijk. Wanneer is dat zo? Heeft uw vennootschap recht op een investeringsaftrek (IA)? En hoeveel btw kunt u recupereren?
Meer
Beter een lichte vracht in uw BV dan een personenauto? Publicatiedatum: 29.06.2022
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Fiscaal gezien is het interessanter om met een lichte vracht te rijden dan met een personenauto. Waarom is dat nu ook alweer? Wat zijn de voorwaarden om van een lichte vracht te spreken? En hoe bewijst u dat die voorwaarden vervuld zijn?
Meer
Kunt u de btw-aftrek verhogen door VAA auto af te kopen? Publicatiedatum: 08.04.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Volgens uw collega kunt u de btw-aftrek op de auto van uw vennootschap verhogen door het voordeel alle aard (VAA) af te kopen met een ‘eigen bijdrage’. Is dat (altijd) zo?
Meer
Wat met btw-aftrek autokosten in coronatijden? Publicatiedatum: 26.02.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Om de aftrekbare btw van uw autokosten te berekenen, heeft u de keuze tussen drie methodes. Aan de minister werd gevraagd of deze methodes aangepast worden omwille van het vele thuiswerk.
Meer
Hoe zit dat met de btw als u uw auto verkoopt? Publicatiedatum: 24.03.2020
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Naar aanleiding van het autosalon heeft u een nieuwe auto gekocht en zet u uw huidige te koop voor € 10.000. Hoe factureert u deze verkoop correct? Hoeveel btw moet u aanrekenen? En kunt u de historische btw in uw voordeel herzien?
Meer
Optimalisatie btw-aftrek bedrijfswagen Publicatiedatum: 10.04.2017
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Door voor een eigen bijdrage te kiezen i.p.v. een VAA kunt u de btw-aftrek voor bedrijfswagens die weinig professionele kilometers rijden, verhogen. Hoe zit dat?
Meer
Btw-aftrek voor uw ‘gemengde’ lichte vracht... Publicatiedatum: 07.05.2013
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Btw-aftrek voor uw ‘gemengde’ lichte vracht..... Forfaitaire 35%-btw-aftrek. Sinds begin dit jaar moet u de btw-aftrek op bedrijfswagens die u zowel privé als beroepsmatig gebruikt, berekenen met een van de drie door de Btw vooropgestelde methodes. De gemakkelijkste daarvan is die van de forfaitaire btw-aftrek van 35%. Voorwaarde om die methode...
Meer
Werknemer een optimale autovergoeding laten betalen? Publicatiedatum: 07.05.2013
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Uw werknemers rijden ook privé met een auto van uw vennootschap. U kunt hen een vergoeding laten betalen voor dat privégebruik. Hoe hoog moet die vergoeding zijn om voor u als werkgever fiscaal gezien optimaal te zijn?
Meer
Welke btw voor uw tweedehandsauto? Publicatiedatum: 06.09.2012
Artikeldatabank » Auto & transport » Btw
Welke btw voor uw tweedehandsauto?.. Uw voordeel gratis auto. Sinds het begin van dit jaar wordt uw voordeel gratis auto berekend op basis van de cataloguswaarde  x 6/7 x CO 2 -coëfficiënt x leeftijdscorrectie. Daarbij wordt de cataloguswaarde gedefinieerd als de catalogusprijs van de auto in nieuwe staat bij verkoop aan een particulier,...
Meer
Woon-werkverkeer bewijzen heeft ook een keerzijde... Publicatiedatum: 23.02.2012
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Om uw dure privé belastbaar voordeel ‘gratis auto’ te milderen, overweegt u om voor 2012 uw werkelijke beroepskosten te bewijzen en dus ook uw woon-werkverkeer. Wat levert u dat op en is dat wel altijd verstandig?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 22.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator