Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 23, nummer 09

 
Oude woning volledig verhuren aan uw vennootschap? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Vastgoed » Huur
U verhuurt een stuk van uw woning aan uw bvba. Nu verhuist u privé naar een andere woning, maar uw vennootschap niet. Wat zijn de fiscale gevolgen voor u en uw vennootschap indien u het huurcontract wel of niet wijzigt?
Meer
Auto kopen van vennootschap en dan privé verkopen? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Een zaakvoerder kocht een auto over van zijn vennootschap voor € 500 en verkoopt die een jaar later privé voor € 19.000. De fiscus belast het verschil als een voordeel van alle aard (VAA). Wat zei de rechter op 21.06.2016?
Meer
Belast op een nadeel van alle aard? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Voordeel van alle aard
Uw verwarming en elektriciteit worden door uw vennootschap betaald. U stelt nu echter vast dat u belast wordt op een hoger bedrag dan de werkelijke kosten!
Meer
Erfbelasting voortaan bij uitkering levensverzekering Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
Bij verzekeringen met twee verzekeringnemers was volgens Vlabel bij overlijden van de eerststervende al erfbelasting verschuldigd. Door een decreetsaanpassing zal er voortaan pas erfbelasting verschuldigd zijn bij de effectieve uitkering.
Meer
Viert ecocheque zijn tiende verjaardag nog? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Personeel » Alternatief belonen
Viert ecocheque zijn tiende verjaardag nog?..Nettovergoeding sinds 2009. Om de aankoop van duurzame en ecologische producten te stimuleren, werd in 2009 de ecocheque ingevoerd. Voor de werkgever is dit een ideale manier om zijn werknemers zonder extra lasten een bijkomende vergoeding van € 250 netto per jaar te geven. Niet allemaal rozengeur...
Meer
Vrijstelling rv uit dividenden van coöperaties Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Privé » Beleggen
Vrijstelling rv uit dividenden van coöperaties..Erkende coöperatieve vennootschappen. Dividenden verkregen van een coöperatieve vennootschap (cv) die erkend is door de Nationale Raad voor de Coöperaties zijn vrijgesteld van roerende voorheffing (rv)voor de eerste € 190 (art. 21, 6° WIB 92) . Deze vrijstelling geldt per echtgenoot of wettelijk...
Meer
Interne meerwaarden niet altijd belast? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank
Sinds 01.01.2017 worden zgn. interne meerwaarden vaker belast. Toch kan de inbreng van uw aandelen in een holdingvennootschap soms nog interessant zijn, vooral wanneer u uw activiteiten gereorganiseerd heeft. Hoe zit dat precies?
Meer
Hoe worden uw inkomsten uit Airbnb belast? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
U wilt een gemeubelde kamer verhuren via Airbnb en vraagt zich af hoe dat nu fiscaal belast wordt. Vormt dit nu een onroerend, roerend of divers inkomen? Of kunt u misschien belast worden op een beroepsinkomen?
Meer
Belastbare meerwaarde op privé gebruikt pand? Publicatiedatum: 24.02.2017
Artikeldatabank » Eenmanszaak » Stopzetting
Een tandarts stopt zijn eenmanszaak en zet zijn activiteit voort via een bvba. Kan de fiscus bij het deels voor zijn praktijk gebruikte pand dat hij meer dan één jaar na de stopzetting verkocht aan zijn bvba een stopzettingsmeerwaarde belasten?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (9)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator