Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor bedrijfsleiders: Jaargang 21, nummer 15

 
Die 10% ‘belasting’, hoe zit dat nu precies? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Die 10% ‘belasting’, hoe zit dat nu precies?..Op de zgn. liquidatiereserve. Wanneer uw vennootschap een liquidatiereserve aanlegt, dan moet zij daarop 10% ‘belasting’ betalen. Vaak wordt er gedacht dat die 10% een vorm van roerende voorheffing (rv) is, maar dat is het dus absoluut niet zo! Afzonderlijke belasting via vennootschapsaangifte. De...
Meer
Een ‘interne meerwaarde’ is niet per definitie ‘abnormaal’! Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Een collega werd belast op een zgn. interne meerwaarde omdat de aandelenverkoop aan haar eigen holding volgens de fiscus ‘abnormaal’ was. De rechter dacht er op 17.02.2015 echter anders over! Wat moet u daarvan onthouden?
Meer
Snelle meerwaarde op grond of op gebouw? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Vastgoed » Meerwaarden
U koopt een grond, zet er een gebouw op en verkoopt het geheel enkele jaren later. Uw ‘winst’ kan belastbaar zijn als ‘divers inkomen’. Wanneer is dat het geval en moet u de meerwaarde dan verdelen over de grond en het gebouw?
Meer
Inbreng schuldvordering = inbreng in geld? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Dividend
Inbreng schuldvordering = inbreng in geld?..Vroeger alvast wel! Met ‘vroeger’ bedoelen we ten tijde van de eerste zgn. VVPR-regeling. Onder die regeling konden dividenden toegekend aan aandelen op naam, uitgegeven vanaf 01.01.1994 en die overeenstemden met een inbreng in geld, uitgekeerd worden tegen slechts 15% roerende voorheffing (rv). De fiscus...
Meer
Alwéér een nieuwe voorschotregeling? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Btw » Btw aanrekenen
Op 17.04.2015 heeft de Btw nóg maar eens beslist om de regeling inzake btw op voorschotfacturen te wijzigen. Deze keer lijkt het echter goed nieuws te zijn...
Meer
Kreeg de fiscus de volmacht van uw boekhouder op tijd? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Varia
U heeft aan uw boekhouder een volmacht gegeven om uw belastingaangifte in te dienen. Is het een probleem dat u pas na het verstrijken van de aangiftetermijn een bewijs van die volmacht bezorgt aan de fiscus? Een arrest verduidelijkt.
Meer
‘Bemiddeling’ in plaats van naar de rechtbank? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Controle & geschillen » Akkoord
Onlangs meldden de media dat in 2014 de tussenkomst van de ‘fiscale bemiddelingsdienst’ in 65% van de gevallen tot een akkoord geleid heeft. Wat is dat precies, die fiscale bemiddeling, en wanneer kunt u er gebruik van maken?
Meer
Uw vermogen ‘verschuiven’ mét ‘valscherm’? Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Erven & schenken » Successierechten
Als een van de echtgenoten veel eigen vermogen heeft, is het vaak fiscaal gezien interessant om dit te ‘verschuiven’ naar de huwgemeenschap. Hoe doet u dat concreet en hoe dekt u zich in tegen een eventuele echtscheiding?
Meer
Buitenlandse rekening aangeven én aan het CAP melden Publicatiedatum: 15.05.2015
Artikeldatabank » Aangifte » Personenbelasting
In uw privéaangifte over 2014 moet u niet alleen een vakje aankruisen als u een buitenlandse rekening heeft, u moet ook aankruisen dat u die gegevens gemeld heeft aan het zgn. CAP. Wat moet u concreet melden en tegen wanneer dan?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (12)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator