Artikeldatabank - Thema: 'Privé' - Trefwoord: 'Diverse inkomsten'

 
‘Abnormale’ winsten of baten, wie moet wat bewijzen? Publicatiedatum: 24.03.2022
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
In de personenbelasting kunnen winsten of baten behaald buiten de beroepswerkzaamheid eventueel belastbaar zijn als diverse inkomsten. Dat is echter niet het geval als ze het resultaat zijn van ‘normale verrichtingen van het beheer van een privévermogen’. Moet u bewijzen dat de verrichtingen normaal zijn, of de fiscus dat ze abnormaal zijn? Wat heeft het GwH daarover op 24.02.2022 beslist?
Meer
Vennootschap uitzuiveren voor de verkoop: abnormaal? Publicatiedatum: 15.02.2021
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
De zaakvoerder van een BVBA verkoopt zijn aandelen met een meerwaarde, nadat hij de vennootschap ontdaan heeft van activa waarin de overnemers niet geïnteresseerd zijn. De fiscus vindt de verkoop abnormaal en belast de meerwaarde als een divers inkomen. Kreeg hij gelijk van de rechter?
Meer
Wanneer is een aandelenverkoop abnormaal? Publicatiedatum: 02.06.2020
Artikeldatabank » Bedrijfsleider » Rekening-courant
Een BVBA heeft twee aandeelhouders, waarvan de ene op een bepaald moment al zijn aandelen aan de andere verkoopt voor een bedrag dat aanzienlijk hoger is dan hun intrinsieke waarde. De fiscus belast de meerwaarde, omdat de verkoop niet normaal zou zijn. Wat vond de rechter daarvan op 29 oktober 2019?
Meer
Een reclamepaneel aan uw gevel of op uw grond? Publicatiedatum: 09.09.2019
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Onlangs kreeg u een brief van een reclamebedrijf dat graag een reclamepaneel wil ophangen aan de zijgevel van uw huis of loods en u daarvoor wil vergoeden. Als u daarop ingaat, hoe zit het dan eigenlijk met de belastingen?
Meer
Zijn inkomsten uit nevenactiviteiten beroepsinkomsten? Publicatiedatum: 17.11.2017
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Een advocaat zetelt in een orgaan van het BIBF (Beroepsinstituut van Boekhouders en Fiscalisten). De zitpenningen die hij ontvangt, geeft hij aan als diverse inkomsten. Volgens de fiscus zijn dit beroepsinkomsten. Wat zei de rechter?
Meer
Fiscale regeling deeleconomie weldra van start! Publicatiedatum: 09.02.2017
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Met de Programmawet van 01.07.2016 werd de deeleconomie een feit, maar door gebrek aan uitvoeringsmaatregelen bleef dit tot op heden zonder gevolg! Twee KB’s brengen daar vanaf 01.03.2017 verandering in. Waarover gaat het?
Meer
Hoe worden inkomsten van gastenkamers belast? Publicatiedatum: 08.09.2016
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
U wilt af en toe gastenkamers verhuren, al dan niet via een platform als Airbnb. Hoe worden uw inkomsten dan belast? Geldt de nieuwe zgn. deeleconomie-regeling daar ook voor en maakt het uit of u daarbij extra diensten aanbiedt?
Meer
Wat moet u zeker weten over de zgn. deeleconomie? Publicatiedatum: 25.08.2016
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Met de Programmawet van 1 juli 2016 is de zgn. deeleconomie een feit! Wat houdt die nieuwe wetgeving precies in? Welke voorwaarden gelden er en hoe wordt dat inkomen belast? Wij doen de basisprincipes alvast uit de doeken...
Meer
Hoe snel kunt u uw aandelen verkopen? Publicatiedatum: 27.04.2016
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Verkoopt u beursgenoteerde effecten snel weer met ‘winst’, dan wordt u daarop sinds kort belast (zgn. speculatietaks). Geldt dat ook voor aandelen die u verkregen heeft via schenking, erfenis, wijziging van uw huwelijksstelsel, ... ?
Meer
Privébelasting op snelle beursmeerwaarden is een feit! Publicatiedatum: 19.01.2016
Artikeldatabank » Privé » Diverse inkomsten
Privé speculeren op een snelle winst bij de verkoop van bepaalde beursgenoteerde producten komt u sinds dit jaar duur te staan. De wet van 26.12.2015 voert immers de zgn. speculatiebelasting in. Wat moet u hiervan weten?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator