Artikeldatabank - Thema: 'Vennootschap' - Trefwoord: 'Beleggen'

 
Beter via uw vennootschap (in DBI’s) beleggen dan privé? Publicatiedatum: 07.05.2021
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Sinds 2017 bedraagt de roerende voorheffing standaard 30%. Wat betekent dit voor de ‘overtollige liquiditeiten’ in uw vennootschap? Belegt u die in uw vennootschap of haalt u het geld beter naar u privé om het nadien te beleggen?
Meer
Is uw DBI-bevek wel 100% DBI-proof? Publicatiedatum: 26.10.2020
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Is uw DBI-bevek wel 100% DBI-proof?..DBI-bevek. Een DBI-bevek is een fonds dat belegt in aandelen en waarbij het overgrote deel (90% à 100%) van de uitgekeerde dividenden en de meerwaarde bij verkoop niet belast wordt. Een gewoon beleggingsfonds geniet dat voordeel niet. Vandaar dat een DBI-bevek aangeprezen wordt door bankiers om de opgepotte reserves...
Meer
Fiscaal vriendelijk beleggen in Vlaamse kmo’s Publicatiedatum: 27.08.2020
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
De Vlaamse regering wil spaargeld activeren door een Welvaartsfonds. Hoe werkt dat precies? Wat kunt u ervan verwachten? Hoe zit dat met het fiscaal voordeel? En is het wel interessant?
Meer
Is de minderwaarde op een beleggingsfonds aftrekbaar? Publicatiedatum: 08.10.2018
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Een vennootschap boekt een minderwaarde naar aanleiding van de verkoop van haar beveks en beleggingsfondsen. De fiscus verwerpt de aftrek omdat minderwaarden op aandelen niet aftrekbaar zijn. Wat vond de rechter daarvan?
Meer
Voortaan beter beleggen in een DBI-bevek? Publicatiedatum: 12.02.2018
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Doordat meerwaarden op aandelen sinds 01.01.2018 niet langer fiscaal vrijgesteld zijn voor vennootschappen, stijgt de vraag naar alternatieven en vooral naar DBI-beveks. Hoe werkt dat precies en zijn er ook nadelen aan verbonden?
Meer
Meerwaardebelasting op aandelen: hoe anticiperen? Publicatiedatum: 15.12.2017
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
In de vennootschapsbelasting zijn meerwaarden op aandelen veelal vrij van belasting. Het zomerakkoord verstrengt echter de vrijstellingsregeling, waardoor het nuttig kan zijn uw beleggingsportefeuille te herschikken. Hoe zit dat precies?
Meer
Zomerakkoord: uitweg meerwaardebelasting op aandelen Publicatiedatum: 25.09.2017
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Vanaf 01.01.2018 zal uw vennootschap in principe belast worden op de meerwaarden die ze behaalt op aandelen waarin ze belegt. Bestaan er alternatieven om daar op een veilige manier aan te ontsnappen?
Meer
Fiscaal optimaal beleggen met uw vennootschap! Publicatiedatum: 11.09.2017
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
U heeft de afgelopen jaren de winsten van uw bvba opgepot als liquidatiereserve i.p.v. dividenden uit te keren. Hoe belegt u nu het best om het verlaagde tarief vennootschapsbelasting en de notionele interestaftrek (NI) niet te verliezen?
Meer
Beleggen in uw vennootschap of beter privé beleggen? Publicatiedatum: 10.01.2013
Artikeldatabank » Vennootschap » Beleggen
Sinds 2013 bedraagt de roerende voorheffing (rv) standaard 25%. Wat betekent dit voor de ‘overtollige liquiditeiten’ in uw vennootschap? Belegt u die in uw vennootschap of haalt u het geld beter eerst naar u privé om het te beleggen?
Meer
Is uw belegging in goud ook effectief goud waard? Publicatiedatum: 13.09.2011
Artikeldatabank » Vennootschap » Aandelen
Goud kopen wordt momenteel door velen aanzien als de enige veilige belegging. Hoe zit dat fiscaal gezien als u met uw vennootschap in goud belegt? Hoe boekt u dat precies? Een recent CBN-advies helpt u alvast met dat laatste...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator