Artikeldatabank - Thema: 'Beroepskosten' - Trefwoord: 'Autokosten'

 
Hoe verworpen uitgaven autokosten beperken om minder vennootschapsbelasting te betalen? Publicatiedatum: 29.11.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Aftrekbaarheid
Omdat de laatste voorafbetaling op 20.12.2023 valt, heeft uw accountant onlangs een prognose gemaakt van uw belastbare winst. Daaruit blijkt dat een groot deel van die belastbare winst te wijten is aan verworpen autokosten. Hij stelt voor om voortaan (een deel van die) beperkt aftrekbare uitgaven door te rekenen aan uw klant. U zou daardoor (veel) minder belastingen betalen. Hoe zit dat precies?
Meer
Nieuwe km-vergoedingen sinds 01.07.2023! Publicatiedatum: 28.06.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
Nieuwe km-vergoedingen sinds 01.07.2023!..Kilometervergoeding. Als u of uw werknemers de eigen wagen (motorfiets of bromfiets) gebruiken voor beroepsmatige verplaatsingen , mag uw vennootschap hiervoor een kilometervergoeding toekennen. Voor zover u zich beperkt tot het forfait dat geldt voor de ambtenaren, wordt dit beschouwd als een kost eigen aan...
Meer
Op vakantie met de auto van uw BV: zijn de extra kosten aftrekbaar? Publicatiedatum: 14.06.2023
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
Binnenkort vertrekt u met de auto van uw vennootschap met vakantie. Zijn de extra kosten zoals een trekhaak, een fietsdrager of een dakkoffer aftrekbaar voor uw vennootschap? En heeft dit gevolgen voor uw voordeel gratis auto (VAA auto)?
Meer
Nieuwe kilometervergoeding sinds 01.04.2023 Publicatiedatum: 05.04.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
Nieuwe kilometervergoeding sinds 01.04.2023..Kilometervergoeding. Als u of een van uw werknemers met de eigen auto verplaatsingen doet voor uw vennootschap, kunt u (zich) een kilometervergoeding toekennen. Voor uw vennootschap is die vergoeding aftrekbaar in functie van de zgn. gramformule en voor u privé (of voor uw werknemer) is die vergoeding belastingvrij...
Meer
Laadpaal: hoeveel aftrek voor belastingen en btw? Publicatiedatum: 22.02.2023
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Investeert uw vennootschap in een laadpaal, dan kan ze die kosten in principe voor 100% inbrengen. Soms is er echter een verhoogde aftrek van 150% of 200% mogelijk. Wanneer is dat zo? Heeft uw vennootschap recht op een investeringsaftrek (IA)? En hoeveel btw kunt u recupereren?
Meer
Uw auto vervangen in 2023, vóór of na 1 juli? Publicatiedatum: 08.02.2023
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
U zou dit jaar een auto van uw zaak of vennootschap willen vervangen. Doet u dat dan in het licht van de ‘vergroening’ van de autofiscaliteit het best vóór 1 juli 2023, of is een vervanging vanaf die datum ook nog wel fiscaal gezien OK?
Meer
Hoeveel km-vergoeding toekennen in 2022? Publicatiedatum: 30.11.2022
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
In principe geldt er ieder jaar vanaf 1 juli een nieuw tarief voor de km-vergoeding, maar dit jaar is er zowel een eenmalige retroactieve verhoging, als een aanpassing van de wetgeving zodanig dat vanaf oktober 2022 de km-vergoeding elk kwartaal aangepast wordt.
Meer
Nieuwe autofiscaliteit: wat is de datum van bestelling? Publicatiedatum: 19.10.2022
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
De Wet van de vergroening van de autofiscaliteit zorgt voor een ingrijpende hervorming op het vlak van de fiscale aftrekbaarheid. De datum van bestelling is daarbij cruciaal. Hoe bepaalt u dan wat de datum van bestelling is?
Meer
Hogere kilometervergoeding sinds 1 maart 2022! Publicatiedatum: 29.06.2022
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
Via een bericht op zijn website laat minister Van Peteghem weten dat als gevolg van de dure brandstofprijzen de forfaitaire km-vergoeding voor beroepsverplaatsingen met de privéwagen retroactief verhoogd wordt vanaf 1 maart 2022! Wat moet u hierover weten?
Meer
Auto best verkopen als hij (nog niet) volledig is afgeschreven? Publicatiedatum: 09.03.2022
Artikeldatabank » Beroepskosten » Autokosten
Bent u van plan om nu een nieuwe auto aan te schaffen met leveringsdatum begin 2023, dan verkoopt u misschien toch het best uw oude niet volledig afgeschreven auto nog in 2022. Waarom is dat zo?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator