Artikeldatabank - Thema: 'Auto & transport' - Trefwoord: 'Leasing'

 
Welk fiscaal regime voor een geleasde of gerente auto waarvan u in 2024 de optie licht? Publicatiedatum: 20.03.2024
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
Welk fiscaal regime voor een geleasde of gerente auto waarvan u in 2024 de optie licht?..Even opfrissen. Eind 2021 werd de wet tot vergroening van de mobiliteit gepubliceerd. Speerpunt daarvan is een verstrenging van de aftrekbeperking voor kosten van auto’s met verbrandingsmotor gemaakt vanaf in principe 1 januari 2025. De verstrenging...
Meer
Leasing en renting in het licht van de ‘vergroening’ Publicatiedatum: 02.11.2022
Artikeldatabank » Auto & transport » Autokosten
U bent van plan om op korte termijn een nieuwe auto aan te schaffen voor uw vennootschap. Uw vennootschap zou die niet kopen, maar leasen of renten. Wat zijn de fiscale verschillen tussen beide opties, in het algemeen en in het licht van de zgn. vergroening van de autofiscaliteit in het bijzonder?
Meer
Hoe wordt meerwaarde op doorverkoop gerente auto belast? Publicatiedatum: 24.08.2022
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
Wanneer uw vennootschap de auto die ze u ter beschikking stelt met winst verkoopt, is die winst belastbaar. Hoe moet die belastbare winst berekend worden en hoe zit het wanneer u de auto eerst geleased of gerent heeft en pas gekocht heeft door bij het einde van de lease- of rentingtermijn de optie te lichten?
Meer
Leaseauto wel of niet afkopen aan het einde van de rit? Publicatiedatum: 22.10.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
Stel, het leasecontract van uw auto loopt ten einde. Wat doet u dan het best? De auto eventueel afkopen als u die mogelijkheid heeft of niet? Wat is financieel en fiscaal gezien de beste oplossing?
Meer
Hoe besparen op de belasting op inverkeerstelling (BIV)? Publicatiedatum: 24.05.2021
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
Voor niet-leasingwagens is de BIV al enige tijd een gewestelijke materie. In welke mate is de BIV verschillend tussen Brussel, Vlaanderen en Wallonië? Kunt u de BIV optimaliseren afhankelijk van uw keuze tussen leasing en aankoop?
Meer
Een autogids is de bijbel nog niet... Publicatiedatum: 20.10.2011
Artikeldatabank » Auto & transport » Auto via vennootschap
Haalt u een auto uit uw vennootschap, dan moet u van de fiscus daarvoor de prijs betalen zoals die in de auto­gidsen staat. Toch niet, zei een rechter recentelijk...
Meer
Maakt het uit wie de leasingoptie licht? Publicatiedatum: 22.12.2010
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
Maakt het uit wie de leasingoptie licht?.. Probleem? Bij een financiële leasing kan uw vennootschap de auto op het einde van het contract overnemen tegen een vooraf overeengekomen prijs, die gewoonlijk een stuk lager ligt dan de werkelijke waarde van de auto. U kunt dus uw voordeel doen door uw vennootschap op het einde van de rit afstand te laten...
Meer
De leasingmaatschappij moet zeggen wie de optie licht! Publicatiedatum: 08.01.2010
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
Cassatie stelde recentelijk dat leasingmaatschappijen moeten antwoorden als de fiscus vraagt wie de optie van een auto gelicht heeft, vaak tegen een lage prijs. Het zgn. bankgeheim telt dan niet. Wat nu?
Meer
De fiscus ziet het verkeerd... Publicatiedatum: 01.12.2008
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
De fiscus ziet het verkeerd..... Wie heeft de aankoopoptie gelicht? In een vorig nummer (zie T&A Belastingen, jg. 14, nr. 22, p. 1, 06.10.2008 ) meldden we dat de fiscus zich niet neerlegt bij het arrest van cassatie (16.03.2007) dat zegt dat ook leasingmaatschappijen onder het bankgeheim vallen. Volgens de fiscus kunnen er dus nog steeds inlichtingen...
Meer
De fiscus ziet het anders... Publicatiedatum: 06.10.2008
Artikeldatabank » Auto & transport » Leasing
De fiscus zou bij de leasingmaatschappijen opnieuw gegevens opvragen over leasingauto’s, hoewel dit volgens cassatie niet kan. Wat is er aan de hand?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5027)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek 'belasting-adviezen​.be'

Meer van Indicator